Покрай еуфорията с двигателите на Майстора, бях се засилил да направя един-два прототипа, но дългите и внимателни разсъждения, както и тези на мой приятел с когото дискутираме, ме направиха по-скептичен относно чисто механичните конструкции. Ще изчакам Майстора да докаже някакъв принцип, след което ще се захвана с това.
Обаче има една идея, която ми се струва работеща, стига да се намери решение за нея. Това е магнитният екран. Или, ако се екранират два едноименни магнита до момента на ГМТ, след което да се премахне този екран или да е стационарен до момента на ГМТ, със сигурност ще имаме движение. И тогава статора може и трябва да е неподвижен. Въпросът е, какъв да бъде този магнитен екран и колко енергия ще е необходимо за да се създаде, като условието ще е винаги тя да е по-малка от тази на енергията с която се отблъскват магнитите.
teofilios даде една добра идея с екран от плазма, която не е трудно да се саздаде. Длуг е въпросът, доколко тази идея е реално работеща. Някой да е запознат с магнитно-екраниращите свойства на плазмата?
Ако това е вярно, дори няма да е необходимо да се прави магнитен двигател, а направо МЕГ.
Другият вариант е екраниране чрез метална пластина с определена форма и размери в зависимост от силата на магнитите. Забелязах, че когато се сложи някаква пластина между два едноименни магнита, се неотрализира отблъскването, защото хем действа сила на отблъскване между магнитите, хем действат сили на привличането им от пластината. Така се уравновесява - елиминира отблъскването до момента на ГМТ.
Това ще пробвам обстойно в най-скоро време.