Bat_Vanko, колко време след мълния интернетът не работи? Час, два, ден, два - има ли стандарт за отстраняване на аварии. За да знам де и да не се ядосвам - явно великите инженери не могат да направят надеждна защита от мълнии.
Що се отнася до дипломите - Леонардо да Винчи дали е имал диплома през 15-ти век? И по коя специалност? За творчеството не са нужни дипломи - пример Бауман от Швейцарската комуна. Аз пак ви казвам - няма нужда да се парадира кой колко инженерни стандарта може да спазва и догматично начертани чертежи може да прави. Аз тук нямам машиностроителна фабрика, а и не ми трябват такива инженери. Тук имаме нужда от нестандартни решения, докато образователната система бълва еднотипни недомислици. Днес чувам: "... задължителните матури на предмет по избор ..." Схванахте ли уловката? Хем задължително, хем по избор! Това е направо репресия над младежта за да се притъпи нейната напористост и желание за изява. Така монополът "канализира" знанието в "желаната" посока - посока, спусната "отгоре", а не сътворена от порив на творчество.
И още ми е интересно, когато се подменя водопроводната мрежа какъв е стандартът за спиране на водата в Европейския съюз? Колко часа? И колко дни в месеца? Защото в Габрово поради такова спиране на водата съм загубил доста работни дни - явно ще трябва да си взема умивалника от село и да стана истински европеец. Ето затова искам да живея на село и каквото сам си направя, това ще и ползвам - не мога да разчитам на културно обслужване от монополи, в които работят доста инженери с дипломи.
mi68, ти си по-напред в материала от мен в електромагнетизма. Явно доста си изчел, имал си условия за това. Докато моето първо изобретение беше автоматична хранилка за пилета. Но в механиката не можете ме стигна. И не подценявайте механичните експерименти, това че не виждате в тях нищо полезно си е ваш пропуск. Аз този период съм го преминал отдавна, не забравяйте също, че Стефан Маринов го убиха заради такъв експеримент.
Майсторе, ние ще бъдем градивни, но как да надделеем над разрушителните елементи в България? То развалянето не е като правенето, лесно става и много хора с дипломи и "авторитет" използваха дрямката на народа за да се облагодетелстват неправомерно.
Отивам да режа и заварявам, защото вие ЧАКАТЕ доказателства. Много се чака в тази държава, а малко сме тези, които въпреки спирачката тикаме българската каруца макар и бавно напред.