здравейте hyparh, обръщам се към вас с молба да разясните какво най общо казано обяснява човекът във видеото, смятам че ще бъде интересно, благодаря!
Интервюираният наименовам с X, а интервюиращият с Y.
X: Основната част от машината, защитаваща планетата ни от големи астероиди, е инсталирана в паралелно време и измерение под земята.
Y: Съществува в паралелно измерение, но няма физическа локация?
X: Има физическа локация на Земята. 95% от системата е в непосредствена близост до нас във физическата реалност. Според космическия цикъл, тази система, която е активна днес и ни защитава от метеорити (особено такива с извънземни болестотворни микроорганизми), скоро ще престане да работи.
Y: Каква е причината?
Х: Защото ще спре двигателната й сила. Когато Земята се върти около Слънцето с дадена скорост и на дадено разстояние, в определени моменти земното ядро започва да излъчва специална енергия. Това е много тесен и прецизен енергиен спектър. Когато този спектър бъде изместен, двигателната сила ще спре.
Y: Нека видим дали съм разбрал. Говорим за две наближаващи събития. Едното ще е през 2012 г., а другото след около 100 години. Ти говориш за събитието през 2012 г., когато инсталацията ще спре да работи. Правилно ли съм разбрал?
X: Точно така. Това ще е само началото. За да спре напълно да работи защитната системата ще са необходими около 40 години. Ако успеем да влезем в контакт с тези, които контролират машината в паралелното измерение, ще спрем да комуникираме с нашата система (?), ще можем да я поддържаме включена, ще разберем точния принцип на действие и ще имаме големи шансове да защитим планетата си. Между другото намерих видео в Япония, което показва активността на тази инсталация. За това видео ще направим специално предаване по руската телевизия.
Y: Това е чудесно. Отишъл в Япония да заснемеш инсталацията?
X: Всъщност самата инсталация не се намира в Япония, а само нейните проявления/активност се забелязват там. Ако разгледате материала внимателно, ще забележите, че тази активност всъщност с случва в паралелно измерение. Затова виждате обекти, подобни на проблясващи светлини, да се появяват и изчезват.
Y: Да, виждат се като топки и експлозии...
X: Да, но без звук, понеже са в друго измерение.
Y: Това има смисъл.
X: Проектът “Новият Атлантис” е много сериозен проект за подготовка на нашата цивилизация за бъдещи събития, започващи през 2012 г., също подготовка на човечеството към пробуждане, както и подготовка за елиминирането на астероидни заплахи, каквито със сигурност ще има през следващите 350 години.
Y: Изглежда доста голям период, но първо трябва да преминем през събитията от 2012 г., за да започне това предизвикателство.
X: Да. Предстоят ни много сериозни събития през следващите 7-8 години. Ако посетите уебсайтът ми, ще прочетете за това. Някои държави ще имат наистина сериозни проблеми. Русия, Беларус, Украйна, Казахстан, ще бъдат в позиция с много по-смекчени ефекти през 2012 г. Канада също влиза в тази група. Но други територии като северната част на Южна Америка, Европа, северната част на Африка, Иран, Ирак, ще преживеят ужасни катастрофи. За съжаление може да загинат десетки хиляди и дори милиони хора, заради изключително силни земетресения. Така, че сега е моментът да се замислим как да вземем участие в проектът “Нов Атлантис”. Томас, аз съм ти много благодарен за това интервю и, че то ще достигне до хората и да знаят, че имаме шанс. Но дали ще се възползваме от този шанс? Това зависи от мен, теб и всички, които ни слушат.
На мен ми звучи като епизод от сериала "Експериментът" ("Fringe")