Човек и да не знае всичко, борейки се да го узнае, пак е удовлетворен и пак го обладава вселенската любов... Любовта се поражда от битката "да придобиеш" и то най-вече от количеството вложени усилия и средства... и със сексуалната любов е същото!
...
"Човек и добре да живее, умира"... (надписът на Омуртаг)
Дали обаче, човек, който знае всичко не ще умре... е ли възможно безсмъртието?
Моят отговор е - да! Проблемът обаче е друг. Както казва Ми68 - няма ли да стане скучно... все живееш и живееш, и живееш ... Да - от гледна точка на нашего смъртнаго брата - ще стане адски скучно и ще трябва да се организира специална служба по евтаназия...
Не мисля обаче, че това е така от гледна точка на "безсмъртните"... просто техните приоритети са други, целият им "свят" е друг... и в този свят "скуката" е невъзможна.
И какво всъщност е "скука"? - за мен това е "умора на мозъчната тъкан" - или просто "неин дефект"... Скучаят тези, които нямат предмет за осмисляне, които не изпитват любопитство, и всички останали, които чакат "да им дойде" наготово - "консуматорите"...
Лично аз просто не познавам какво е това "скука" - и това е проблем - не знам ... А дали трябва да узная - може би?! - НЕ ЗНАМ... "Аз ЗНАМ какво НЕ ЗНАМ!" - трети етап