Правя едно уточнение, защото бях останал с впечатлението, че нещо не меря правилно токовете. В схемата от предния ми пост бях казал, че токът в средния клон е 3.5А докато токът в горния клон е 2А и следователно токът в най-долния клон би трябвало да е 1.5А. Показанието на уреда на входа обаче е 0.7А. Това е така, защото напоследък модернизирах моя Ту-Ту генератор като използвах за основа пуш-пула на Акула0083. Получи се много сполучлив Ту-Ту генератор, който е само с половината елементи от старата версия и съответно с наполовина по-малко топлинни загуби. Разликата от старата му версия е тази, че при нея какъвто ток тече през бобината на резонанса, такъв тече и през захранването - ако видя на амперметъра 2А това значи, че и през бобината е 2А. В новата версия обаче ако входният ток от източника е 1А, това означава, че токът в резонансната бобина е 2А. Това е така заради двата кондензатора. И следователно щом показанието при моя експеримент е 0.7А, значи в бобината всъщност е 1.4А. И така долу-горе се спазва законът на Кирхов за токовете: 1.4А + 2А = 3.5А.
Само ще отбележа, че при моя Ту-Ту генератор и в новата му версия също няма схема за управление - превключването на транзисторите става автоматично и вариацията на честотата не е пречка Ту-Ту-то да се превключва точно, когато е нужно съвсем автоматично.