Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

СЛЪНЧЕВО ПАРНО

<< < (50/102) > >>

ELPUNTO:
В средата на лятото сме. Слънчевото парно работи на МАХ,
тихо, чисто и напълно БЕЗПЛАТНО произвежда топлинна енергия.

Соларът работи вече месец и половина в режим "Слънчев бойлер" и осигурява
БГВ на домакинството. Гореща вода безспир, 500 л вода нагрята до 70* - 80* C
имам БГВ в излишък   :) 

ДЕЦ произвежда ток FREE, "слънчевата помпа" се захранва от ДЕЦ, така че Соларът
произвежда топлинна енергия напълно БЕЗПЛАТНО   :)

Резултатът е, че разходът на газ клони към НУЛА. Домакинството ползва газ само за
готвене.За юни разхода за газ е :

разход газ   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  3 куб. м.
разход газ в лева . . . . . . . . . . . . . . . . .   5,39 лв.

Ето как изглежда фактурата за газ за м. юни 2016 г.

ФАКТУРА      № 4000127747   от 30.06.2016г.

ДДС номер: BG130533432
Клиентски номер: 200452                                                             
Абонатен номер 1720000452                                                           

Наименование на стоката / услугата            Мярка             Количество    Един.цена(лв.)    Стойност(лв.)

Разп на природен газ от 01-06-2016
  до     30-06-2016                                  x 1000 m3              0.003                245.56                   0.74

Снабдя с природен газ за Юни 2016            брой                  1.000                     2.81                   2.81

Доставка на природен газ от 01-06-2016
до  30-06-2016                                         x 1000 m3             0.003                 312.21                  0.94

Акциз ставка в лв: 0.00 лв                           GJO                   0.1163                   0.00                  0.00

Данъчна основа на доставката:                                                                                                  4.49

Дата на данъчното събитие или плащането: 30.06.2016г.

Ставка на ДДС (в %): 20%

ДДС на данъчната основа:                                                                                                         0.90

Приспаднат авансово начислен ДДС по ф-ри:

Основание за нулева ставка/ нeначисляване на ДДС:

Дължим ДДС (размер на данъка)                                                                                               0.90

ДДС е изискуем от получателя на основание чл.

ДДС е изискуем от придобиващия.

Сума за плащане:                           Пет лева и тридесет и девет стотинки                                   5.39

Начин на плащане: По банков път
Стоката е получена от   ..................................................... Съставил: Бойка Виденова

ВЕНИТ:
Здравейте,

Нов съм в този форум. Искам да попитам колегите практици, защо не мислят за увеличаване обема на буфера си? Подобни инсталации макар и за много повече домакинства вече има изградени. Виж : http://www.sdh.bg/

sasma:

--- Цитат на: ВЕНИТ в Август 03, 2016, 06:52:06 pm ---Здравейте,

Нов съм в този форум. Искам да попитам колегите практици, защо не мислят за увеличаване обема на буфера си? Подобни инсталации макар и за много повече домакинства вече има изградени. Виж : http://www.sdh.bg/

--- Край на цитат ---

Мисля че всеки увеличава буфера си според нуждите си, ако се налага се увеличава.

ВЕНИТ:
   sasma,
Имах в предвид буфер, който да служи и за по-дългосрочно съхраняване както е описано в цитираният от мен сайт. До колкото разбирам, те се отопляват със  съхранената  енергия доста дълъг период от време, няколко месеца. А, това все пак е доста по на север от нас!

ELPUNTO:
Лястовичките отлитат, лятото също . . .    :(
Лято 2016 беше слънчево и Соларът работи на MAX !

От 30 май до днес 11 септември "Слънчевият бойлер" осигурява БГВ на домакинството.  ;D
Включих Газ бойлера само на 07 септември, след 2 последователни облачни и дъждовни дни.

През юни, юли и август имам НУЛЕВ РАЗХОД НА ГАЗ това значи разход 1 куб. м.
или по малко за месец.   ;D

През летните месеци Соларът и ДЕЦ произвеждаха топла вода и ток, топла вода и ток FREE 3 месеца.

Не е зле, остават само 9 месеца . . . през които да се осигури БГВ и ток FREE . . .  :)
Значи предстои още много работа, като следваща задача искам да постигна 6 месеца добив на собствена БГВ и ток.

Крайната ми цел е енергийно независима къща, тази цел е близо . . . на хоризонта . . .   :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия