Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

СЛЪНЧЕВО ПАРНО

<< < (51/102) > >>

vradev:
Браво на ELPUNTO

Аз от доста време мисля върху free енергията и доста съм мислил по въпроса за излишната, даже пробвах някои неща.
Според мен най-икономично и с малко средства е да се превърне тока в кинетична енергия - маховик, някакви предавки и ел.мотор.

ELPUNTO:
Септември отлетя, печени чушки . . . туршии . . . вино . . .
Септември се брои за летен месец, но този през 2016 г. не беше много слънчев и топъл.
Септември дойде и донесе облаци, дъжд и . . . отоплителния сезон 2016 - 2017  :(

Аз открих отоплителния сезон на 25 септември, всяка вечер пускам Слънчевото парно и то
вкарва слънчева топлина в къщата.През деня Соларът натрупва топлина в буферния съд,
а нощем вадя топлината и я пускам в радиаторите.Буферът се нагрява до 70 - 73 * С и
от 18:00 ч вечерта до 07:00 ч. сутринта акумулираната слънчева топлина грее помещенията FREE   :)

От 25 до днес 30 септември, всяка нощ Соларът вкарва 18 - 20 кВт/ч топлинна енергия в къщата.
Сутринта има още неизразходвана топлина, но аз изключвам Слънчевото парно. Соларът се нагрява
през деня, а вечер го включвам отново.

Въпреки че през деня температурата стига до 25 - 27 * С, вечер става хладно, а през нощта
Т* пада до 4 - 5 * С. Без отопление стаите изстиват и не е комфортно.
А когато топлината ми е слънчева т.е . FREE, не се замислям, пускам парното
и се разтапям . . .  ;D

Разходът на газ през септември стигна до 8 куб. м. мисля че това е поносимо.
Разбира се, че не е както през август т.е. 1 куб. м. Използвах газта за БГВ и готвене.
През септември имаше доста облачни и дъждовни дни, затова газ бойлера работи 8 дни.

Надявам се октомври да е слънчев . . .
Желая на всички слънчева и плодоносна есен . . .
Наздраве !

ELPUNTO:
През октомври 2016 г. край София имаше много облаци, дъжд, студ и малко слънце.   :(
Слънчевите дни бяха - 7, полуслънчевите - 8, а облачните и дъждовните - 16.     :(

Слънчевото парно произведе 150 кВт/ч топлинна енергия, която бе използвана само за
отопление. Газ парното работи 25 дни и разходът на газ за м. октомври е 100 куб. м.
или 66,58 лв.

Ако приравним 100 куб.м. газ-метан в кВт/ч топлинна енергия то :
100 куб.м. = 930 кВт/ч
Или през октомври, Слънчевото парно е произвело около 16% от топлината на домакинството.

шоп:
ELPUNTO, браво!!!
Знам какъв кев е безплатната топлина. Последните  а дни са златни. -5, -10 градуса сутри, но после слънце. У нас  топлата вода е в излишък и пускам водното подово. Въздушното отопление с вакуумни тръби  се справя на 100% с мансардата ;D

ELPUNTO:
Честита Нова 2017 Година !
Нека 2017 да е СЛЪНЧЕВА и МИРНА, ЗДРАВОНОСНА и ПЛОДОНОСНА !

Изминалата 2016 г. не бе много слънчева . . .

Правя обобщение на работата на Слънчевото парно през 2016 г.
През 2016 г. домакинството е изразходвало . . . . . . 1 160 куб. м. газ метан.
Приблизително разбивката е следната :

Разход газ за Битова Гореща Вода (БГВ) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   35 куб. м.
Разход газ за Готвене    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   25 куб. м.
Разход газ за Отопление . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1100 куб. м.
                                             -------------------------------------------------------------
Общо   разход газ                                                                        1160 куб. м.

Ако превърнем 1 160 куб. м. газ в топлинна енергия, приблизително получаваме :
                                         1 160 куб. м = 10 800 кВт/ч топлинна енергия

През 2016 г. Соларът произведе > 2 520 кВт/ч топлинна енергия.

2 520 кВт/ч енергия, която е оползотворена от домакинството !
На практика Соларът произведе може би двойно повече енергия, но тази енергия не бе използвана, а просто се
разсея в пространството . . . .

Или Соларът произведе 23,5% от топлинната енергия през 2016 г. чисто, тихо, и FREE . . .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия