Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
СЛЪНЧЕВО ПАРНО
ELPUNTO:
Честита БАБА МАРТА !
След мразовитата зима през януари, умерено студения февруари, Баба Марта ни дари два
разкошни слънчеви дни !
разход газ през януари 2017 г. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 330 куб. м.
разход газ през февруари 2017 г. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 190 куб. м.
През януари Соларът произведе едва 40 кВт/ч топлинна енергия, а през февруари 150 кВт/ч.
Последната седмица на февруари (без 25 и 26) бе слънчева и соларът произвеждаше по 12 - 15 кВт/ч
топлинна енергия, която използвах за отопление.
Първите два мартенски дни Соларът произведе около 20 кВт/ч на ден. Пускам газ парното само нощем,
този режим е пролетен и ако Баба Марта продължи да ни подарява слънчеви дни, просто ще спра газ парното и ще мина на
Слънчевото парно.
шоп:
ELPUNTO, браво!
Знам какъв кеф е безплатната зелена енергия.
Мислиш ли за надграждане на системата? Аз подготвям надграждането на моята система с още 60 тръби тип мокри без налягане и бойлер 650 литра.
ELPUNTO:
шоп ти също заслужаваш поздравления !
Но ти си мълчиш и се спотайваш, не разбирам защо ? ???
Пускай повече ИНФО за работата на твоето подово отопление, както и за въздушния ти колектор.
Разбира се, че мисля да надграждам както Солара, така и ДФвЕЦ, но за това ми трябва време, пари и . . . помощ . . . :(
шоп мисля си, че е добре да се видим, обменим опит и . . . 1-2 чаши мисли . . . :)
Убеден съм, че всеки има какво да каже и да научи от другия.
Няма смисъл всеки да върви сам по извървян път,
по разумно е да се ползва готов опит и върху него да се надгражда,
няма смисъл всеки да се учи от собствените си грешки,
по добре е да се се учиш от грешките на друг за да не ги повтаряш.
шоп:
--- Цитат на: ELPUNTO в Март 02, 2017, 06:25:26 pm ---Но ти си мълчиш и се спотайваш, не разбирам защо ? ???
--- Край на цитат ---
А, напротив споделям. Вече 2-3 дни работи и новата ми 60 тръбна система самоизточваща се мокра тръба + 650 литра неръждаем бойлер. Управлението е с модулация на помпата. Доволен съм.
Maistora52:
Братко, Шопе! - има ли специална причина тръбите да са сини, а не черни? - Нали уж черното най-добре се затопля...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия