Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

СЛЪНЧЕВО ПАРНО

<< < (85/102) > >>

juliang:

--- Цитат на: alvion в Декември 03, 2022, 08:35:18 pm ---... Според ELPUNTO сега икономически най изгодно е солара отопление за без пари а след него идва нощна електроенергия като най икономично отпление...

--- Край на цитат ---
Когато сложиш в сметката буфера, който може да ти осигури отоплението в продължение на 1 месец мъгла и температури около нулата, сметката излиза космическа. А такива пероиди именно в нашите ширини изобилстват. От три дни в София слънце на практика няма.
Нощната електроенергия (и електроенергията за битовите абонати) е субсидирана мощно и няма много общо с реалната й себестойност. Това че скубят от бизнеса за да дават на гражданите за мен е порочна практика, която трябва час по-скоро да се прекрати. Много по-ефективно ще е всички да плащат реалната цена, а само бедните да получават субсидии за да си плащат енергията, необходима за преживяване на зимата. За мен е дълбоко непонято защо от моите данъци трябва да се субсидира ел. енергията която харчи у дома си Левон Хампарцумян или Цоло Вутов...

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Декември 03, 2022, 10:30:39 pm ---За мен е дълбоко непонято защо от моите данъци трябва да се субсидира ел. енергията която харчи у дома си Левон Хампарцумян...
--- Край на цитат ---
За мен пък е дълбоко понятно.
Нарича се отрицателен кадров подбор в колониалната администрация.
Това е една от малките спирачки на скъсяващият се политически цикъл (що у властта се гризе колъла, а не извън нея).

Какво е: скъсяващ се политически цикъл? Е тука един доцент да ти го обясни: https://bnr.bg/horizont/post/101745858 (цъкаш и слушаш до края).

И понеже селяните няма да се вдигнат на протест (а гражданите), започнаха да изключват тока по селата, що енергосистемата да не даде фира.
И така до все по-пълната победа на евроатлантическите ценности. Тепърва всичко започва...

Михаил Кузмов:
Витан, вече трайно отбелязвам, че ти непрекъснато предричаш апокалипсис на Европа, който все не се случва, все тепърва започва! Европа щеше да замръзне според теб през зимата, а то се оказа че газохранилищата са пълни и без Путин! И ние от колониите все я закъсваме, и все някак си оцеляваме! Да кажа какво предпочитам? По добре да ми вадят душата с памук, от колкото по путински със скалпел! Колкото и да злорадстваш и ти си в кюпа драги!

VITAN:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 04, 2022, 09:31:18 am ---Витан, вече трайно отбелязвам, че ти непрекъснато предричаш апокалипсис на Европа, който все не се случва, все тепърва започва!

--- Край на цитат ---
Деде, сигур и ти като Хулио се информираш само от политкоректни източници. Да?
Да си чувал, че тия дни влиза таван на цената на Руският нефт и никой няма право да го джитка из колективният Запад на цена над 60$?
Ние отде ще вземаме нефт, щом Русия ги прати тия в далечно еротично пътешествие?!
Спасява ни туй, че можем да се направим на луди, що част от горивото отива за войната в Украйна...

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 04, 2022, 09:31:18 am ---Европа щеше да замръзне според теб през зимата, а то се оказа че газохранилищата са пълни и без Путин!
--- Край на цитат ---
Тая зима ще се изкрета, после става интересно. Справки индустрията в Германия!

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 04, 2022, 09:31:18 am ---И ние от колониите все я закъсваме, и все някак си оцеляваме!
--- Край на цитат ---
Е те живата жаба я сваряват постепенно, иначе ще изскочи от тенджерата.

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 04, 2022, 09:31:18 am ---Да кажа какво предпочитам? По добре да ми вадят душата с памук, от колкото по путински със скалпел!
--- Край на цитат ---
Що си пораженец. Аз не предпочитам да ми вадят душата - никак!
Свободен не е този, който прави, каквото си иска. (например да кара с 200 км/ч из града)
Свободен е този, който може да НЕ прави това, което НЕ иска.

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 04, 2022, 09:31:18 am ---Колкото и да злорадстваш и ти си в кюпа драги!
--- Край на цитат ---
Моето жилище е топло. Нищо да не топля, едва ли ще падне зимата под 10 градуса, колкото и градуса да е навън.
Баща ми така си спеше зимата понякога - без да включва да се топли.
И 20 лева да стане бензина на тия пари, пак ще карам. Мога да си го позволя.
Даже с по-голям кеф, що много русофоби ще станат принципни и ще спрат да наливат недемократично руско гориво..., и ще се разкарат от пътя.

Тук едно видео за зимата, енергетиката и положителният кадров подбор:

https://www.youtube.com/v/XnW6GSqyCx0

П.п. Кой ще опонира - в друга тема, тази е за друго.

epwpixieq-1:
Привет,

Вчера се разходихме със семейството до Самоков. Прекрасен ден за разходка,  както и повечето дни през тази и вероятно идната седмица. Роднините, които се преместиха там от София, ни разходиха през местния парк и през новия квартал с тъй нарачените милионерски къщи. Една то тях сериозно ме впечатли (съжелявам че не наравих снимки) понеже, въпреки че беше ниска ( етаж и половина ), цялата и южна фасада беше от стъкло, с добре издаден покрив, така че през лятото влънцето да не влиза, а през зимата когато е ниско силно да огрява страната. На ден като вчерашния тази приблизително 80 квадрата площ съвсем спокойно вкарва в къщата 300 KWh, за 7 часово слънчегреене, и 50% ефективност на пропусквателността на стъклото.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия