А Vesod си приказва, че темата била безсмислена... я колко поста се нароили за няколко часа само...
Благодаря, момчета за добрия тон, за шегите и желанието за помощ.
Значи, цялата тая работа дотук се прави само с труд и останали парчета железа от незнам си колко време... още от предишния собственик на имота.
Само чакъла, пясъка, цимента и импрегнанта дотук, съм купувал (още миналата година), така че снаждам и слагам каквото имам в наличност, и както се пасне по размери...
... гледам снимките на армировката и гледам железата на стените на канала не са закотвени долу в дъното (наобратно си ги сложил но пак са къси куките) и на рядко ми се струват. Майсторе, ако ти трябва арматура и кофраж(гледам още не си сложил кофраж за стените на канала) кажи може и на лични обещавам да пратя за моя сметка. Забелязах и че си ги снаждал по стената което не е добре. По добре снадените да са за настилката а за стената да са цели.
То най-добре щеше да е, ако имах пари, тогава знам как да го направя, но... няма! Номерът е да се направи "без пари"
... Пояснение...
Тук при мен земята е убийствено гадна, като се намокри става на лепило, а като изсъхне се рони като пясък, а на всичко отгоре непрекъснато "танцува", мърда цялата Дунавска равнина, движи се като на вълни... ту потъва, ту се повдига... Отдавна да бях свършил, но се получиха свличания при дъждовете през юни, и трябваше да се кърпят тези уж стени на изкопа... които на практика са една кора... моля се богу горещо да не се сринат преди изливането на бетона.
Кофраж ще ми трябва, и му иде и неговия ред, та се чудя как ще го набавям - продават се наблизо дъски за кофраж, но 4 м
2 струват 28 лв, а ми трябват 12 квадрата = 84 лв. И като прибавя и парите за бетона (към 200 - 300 лв дето и него ще бъркам на ръка) и трябва да спра да живея... щото пенсията ми е само 250 лв.
А после трябва и да се покрива, трябват греди, летви, ламарини ... мани! - не ме мислете... ще остане за догодина завършването!
PRP - много ти благодаря за отзивчивостта, но вероятно си доста далече от мен (с.Борован, Врачанска околия), и едва ли ще е рентабилно да се пренасят разни материали през десетки километри пътища...
Думайте, да е жив и здрав баща ми, че той купи на времето къщата, имота, колите и ако остане нещо дава кеш, но остаря вече и той, и все повече отива на "нямам сине!"
Споко! Ще се оправя сам, просто ме е яд,
че не мога да работя бързо, творчески и пълноценно по моите разработки на вече "любимите на всички ни AMAG Tornado"...
То това всъщност беше цялата причина за пускането на тази тема. Да се извиня, че ме мотаят хиляди глупости!
Векторе, кажи ми (на лични) кой е този наш колега от Форума, който можем да подпомогнем, с какво се бори той и какво му е нужно?
Поздрави!