Не намерих подходящо място във форума и реших, че тука ще пиша - все пак за софтуери става въпрос.
Имам следния проблем:
Имам землище, на което му имам ЗЕМ файла (стандартизиран формат за описание на землища). Координатната система на масивите във файла е по координатна система от 1970. На мене ми трябва да са в GPS координатна система - WGS84. Намерил съм програма, която конвертира от КС 1970 в WGS84 - казва се BGStrans (има я свободно да се разпространява).
За съжаление КС 1970 работи с 4 зони, т.е. България е разделена на 4 зони, като всяка от тях си е със собствена координатна система. BGStrans иска да посочиш зоната в която се намира землището. Аз знам ЕКАТТЕ номера на землището, но не знам в коя зона се намира. Мога визуално да намеря къде е, като го видя на карта и да преценя дали попада в една от 4-те зони (пак визуално). Това е доста неточен метод, особено за землищата които са близо до границата на две зони. Ако допусна грешка трябва пак да извършвам конвертирането :-(
Имам да обработя няколкостотин землища по този начин. Ясно е, че визуалния метод не върши работа. Какво търся?
Търся да намеря документ в който е описано кое землище (ЕКАТТЕ) в коя зона по КС 1970 г. се намира. Така, ще мога да напиша един скрипт, който да сортира землищата по директории според зоните в които се намират и после да ги подам за конвертиране на BGStrans.
Някой чувал ли е за решение на проблема?