Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Мнение на ELPUNTO относно LED тела с RGB светодиоди,

<< < (6/7) > >>

valex:
Някъде във форума бях пускал този линк:
https://www.youtube.com/watch?v=xrEwsUVUUzk
Това е осветлението, което правих за аквариума на брат ми. Поради изискването за различна цветна температура на режимите на осветлението на аквариума се наложи да направя RGB LED осветление, което се управлява от контролер по време (0:00..24:00) и яркост (0..255). В случая се управляват отделно 5 групи (всяка с  3хRGB LED ленти + бяла LED лента). По отделно се управлява всеки цвят по яркост така, че се получава пълно и плавно преливане по цялата скала на цветната температура.
Принципно по този начин (RGB + бяла ленти) може да се направи каквато си искаш яркост и цвят на светлината.

valex:
Ако някой има интерес към подобно управляемо осветление можем да поработим заедно по идеи за просто и ефективно управление на яркост и 'цвят' на LED осветление.

ELPUNTO:
valex това което се вижда на клипчето е много красиво!Но мисля, че то НЕ става за основно
осветление.RGB диодите, тези които са на пазара в ленти, са подходящи за декоративно осветление. Поправи ме ако греша.

Моята цел е да се направят LED тела за ОСВЕТЛЕНИЕ.Това показвам на снимките и смея да твърдя, че имаме разработени няколко вида  LED тела за жилищно осветление.Тези тела могат да се изработят в домашни условия, не се изисква специална екипировка или познания по електроника.Всеки средно грамотен и сръчен човек би могъл да го сглоби сам вкъщи.Не визирам супер специалистите от ФОРУМА, те само с поглед ще сглобят такова LED тяло  ;D

Не съм подменил всички лампи вкъщи с LED тела, защото вече 1 година работя във Варна, нямам възможност за краткото време през което се прибирам да го направя.Но опитните образци работят безотказно и няма никакво съмнение, че са по - добри от ел. крушки.

Ето как изглежда отблизо LED тялото, което е на перваза на прозореца.
На снимка 6 и 7 разсейвателя е свален и се виждат лентите със светодиодите.

valex:
ELPUNTO
Така е. Обикновените ленти нямат достатъчна яркост и трябва да се слагат повече бройки. От там и проблемите.
Аз имах в предвид да се коригира цветната температура на осветителното тяло с добавка на RGB лента за да се докара съответния спектър.

ELPUNTO:
Още едно предимство на LED телата и LED лентите разработени от нашия екип е, че те могат да се захранват директно с постоянно напрежение в диапазон 20 - 36 Волта.
В този случай, няма нужда от захранващ блок, напрежението се подава направо на входа на  LED лентата.Захранването може да бъде от стари, "умрели" авто акумулатори или
ФВолтаици.Аз изпробвах с два "умряли" акумулатора, които даваха общо 21 - 22 Волта. LED тялото свети цяло денонощие.

LED тела със сумарна мощност 100 - 150 Вата, ще осветяват едно жилище така , че то ще грее като снимачна площадка.  :)

valex  LED тяло с RGB диоди за ОСВЕТЛЕНИЕ е задачка с повишена трудност.Такова тяло ще иска специализирано захранване, специализиран
контролер и софтуер.Тялото трябва да бъде интелигентно т.е. да се адаптира към външната, дневна светлина.Постижимо е, но БГ пазарът не е готов за
такива  LED RGB тела.Фактът, че тук във ФОРУМА коментираме "Що е то LED осветление и има ли почва в БГ ?" е показателен.  :(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия