Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Мнение на ELPUNTO относно LED тела с RGB светодиоди,

<< < (5/7) > >>

gguest:

--- Цитат на: ELPUNTO в Декември 17, 2013, 09:44:17 pm --- 60- and 40-Watt Bulbs Banned for 2014: What You Need to Know
...Въпросът на е само кои осветители са най - икономични, става въпрос  за психическото и физиологичното въздействие на светлинния
излъчвател върху човешкия организъм. Изследванията в тази област са малко, а резултатите не се огласяват на потребителите по най - различни
причини.

--- Край на цитат ---
Въпросът е в това, че никой друг начин за добиване на светлина, освен нажежаемата жичка не предлага спектър, близък до слънчевия. Аз лично във всяка стая, освен флуоресцентните "енергоспестяващи" лампи, съм завинтил и по една обикновена. Да, изпозва повече ток и плащам повече, но не толкова, колкото ми струват очите.

редакция: Има енергоспестяващи флуоресцентни лампи с трислоен луминофор, производство на Tungsram, които имат доста добър спектър, но последният пак е прекъснат и освен това тръбите са скъпи. Китайските са Ж.З.

x_name41:

--- Цитат на: gguest в Декември 17, 2013, 09:52:35 pm ---Въпросът е в това, че никой друг начин за добиване на светлина, освен нажежаемата жичка не предлага спектър, близък до слънчевия. Аз лично във всяка стая, освен флуоресцентните "енергоспестяващи" лампи, съм завинтил и по една обикновена. Да, изпозва повече ток и плащам повече, но не толкова, колкото ми струват очите.редакция: Има енергоспестяващи флуоресцентни лампи с трислоен луминофор, производство на Tungsram, които имат доста добър спектър, но последният пак е прекъснат и освен това тръбите са скъпи. Китайските са Ж.З.
--- Край на цитат ---

грешите, дъговият ксенонов разряд е най близък до слънчевия спектър, дъговият разряд при металхалогенните лампи също :)

gguest:
Имах предвид масовите битови светлинни източници.

GTV:
Колеги Моля придържаѝте се към заглавието! Има понятия като цветна температура характерна за различните източници. Ако някой има желание може да драсне няколко реда. Мисля че не се препоръчва светодиодно осветление с цветна температура над 5000 Келвина.

Чичо Нончо благодаря за Честитката!

ELPUNTO:
Ето още един нагледен пример за използване на LED осв. тяло и сравнение.
Мястото е прозорецът, който гледа към терасата ми.Терасата се осветява от сферично тяло с
ел.крушка от 100 Вт., от LED тяло 10 Вт. и от двете тела.
На снимка 3 свети ел. крушка 100 Вт. с нажежаема жичка.
На снимка 2 свети  LED тяло 10 Вт.
На снимка 1 светят и двете тела.

LED тялото 10 Вт. е поставено върху перваза на прозореца и стои там повече от година.
Корпусът е фабричен, LED излъчвателят е 2 бр. ленти х 18 светодиода всяка.захранването е
корейско - 20 Вт.Лентите са разработени от фирма БИЕЛТ, от инж. П.Лазаров.

Дизайнът и монтажът са дело на elektros и моя милост.Разработихме цяла гама от такива
LED тела, които са подходящи за ОСВЕТЛЕНИЕ на офиси, жил. помещения, магазини и др.
LED телата работят безотказно повече от година.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия