Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Мнение на ELPUNTO относно LED тела с RGB светодиоди,
sednal:
В Комет имат светодиоди отдаващи над 100 лумена на ват. Мисля скоро да си поръчвам и ако го направя, ще дам отзиви.
Радико:
--- Цитат ---Колкото е по-голяма мощността се увеличават и лумените на ват!
--- Край на цитат ---
Моите наблюдения са други. Няколко по-слаби диода светят по-силно от един по-мощен с еквивалентна мощност.
valex:
Що не вземе някой да измери осветеността на различни излъчватели и да се реши въпроса :)
http://www.macropic.net/PHOTOMETRY.html
x_name41:
--- Цитат на: Радико в Ноември 08, 2013, 07:37:09 pm ---Мойте наблюдения са други. Няколко по слаби диода светят по силно от един по мощен с еквивалентна мощност.
--- Край на цитат ---
да аз също съм забелязал това, може би зависи от оптичния ъгъл на излъчване, при някои светодиоди той е 30 градуса, при други той е 90, и този със 30 градуса на излъчване ще свети по ярко от този със 90 градуса при еднаква мощност?
ELPUNTO:
60- and 40-Watt Bulbs Banned for 2014: What You Need to Know
От 01 януари 2014 г. в САЩ влиза забрана за ПРОИЗВОДСТВО и ВНОС на ел. крушки с нажежаема жичка
от 40 и 60 вата. Разрешава се продажба на крушките които са вече в магазинната мрежа, до изчерпване на количеството.
Статията е от YAHOO. В нея се препоръчва на американските потребители да заменят ел. крушки със СВЕТОДИОДНИ осветители ( такива на които има
отличителен знак за качество ), с луминисцентни осв. тела, енергоспестяващи или мет. халогенни.
През 2012 г. в САЩ са спрени крушките от 100 Вт, през 2013 г. крушките от 75 ВТ, а сега през 2014 г. от 60 и 40 Вт.
Въпросът на е само кои осветители са най - икономични, става въпрос за психическото и физиологичното въздействие на светлинния
излъчвател върху човешкия организъм. Изследванията в тази област са малко, а резултатите не се огласяват на потребителите по най - различни
причини.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия