Дотук добре, няма да разваляме (поне аз), но:
Момчета, не разваляйте магнитните ротори.
Има още какво да се пробва:
1. Според мен тук трябва по-мощен двигател.
2. Да се ползва ефекта на маховика. След развъртане, маховика изисква много по-малко енергия за да се поддържат оборотите му.
3. Включване на двигателя в резонанс - ротовертер.
4. Използването на обърнатата схема със стационарни магнити и въртящ се диск.
При изследване на своите двигатели/генератори, Шкодин (http://www.youtube.com/watch?v=eCyunRVU7Ns) установява, че при стационарни магнити, двигателите му имат почти двойно по-голяма мощност от вариант с въртящи се магнити.
Вероятно неподвижните магнити създават някакъв стационарен поток в ефира, който при въртящи се магнити няма време да се формира.
И аз ще карам "по точки", да е по-прегледно.
1. По-мощния двигател ще харчи и повече ток. Колко мощен да се сложи? - това някак ми изглежда трудно да се определи, че хем да не харчи, хем да загрява, хем да не му падат оборотите. Трябва да се "въоръжим с десетина ел-двигателя!!!
"Номерът" на идеята
е да има високи обороти за да се използва максимумът от вихровите "Токове на Фуко".
2. Да разбира се! - Има много още какво да се пробва.
3. Маховикът може да се сложи, но само с него, той не е най-рационално решение. Може би "Умножителят на Фернандо Сиско" е по-подходящ - там също има маховици.
4. Обръщането на конструктивната схема - стационарни магнити / подвижна диамагнитна кухина (медна тръба, цилиндричен меден резервоар) - води след себе си до почти нерешими проблеми (у дома) със загрявания флуид, защото точно флуидът е факторът за пренос на топлината, все ще намери откъде да "изтече".
5. Мисля, че веднъж създадено въртящо се магнитно поле от постоянни магнити, същото остава с (почти) неизменни характеристики във времето. Но - щом Шкодин казва: ето ви по-обяснителен линк:
http://www.youtube.com/watch?v=0lP0F3mvv6IТози
Руски "Бедини" наистина е напипал нещо много сериозно - бих го нарекъл компактен ротовертер или "зарядно-разряден двигателно/генераторен комплекс"...... трябва само колегите да намерят каква е схемата и конструкцията МУ!
Отварям тема за "Шкодин - руският Бедини" - събирайте всичко там.