Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
hyparh:
--- Цитат на: @praktik в Ноември 02, 2013, 10:37:12 am ---Интересното е , дали ще може восъкът да се зареди със статично електричество, нали е диелектрик .
--- Край на цитат ---
Ще може, разбира се, чрез поляризация. Не знам дали повечето се замислят, но примерно при кондензаторите именно в диелектрика се задържа заряда, а не в плочите. Последните са само за провеждането му. При електретите пък е обратно - заряда постоянно се генерира в диелектрика и може да се използва след това. Виждал съм диелектрик (в случая епоксидна смола) да се привлича от магнит, което смятах за невъзможно. Но в случая бях приложил силно електростатично поле, получила се е интензивна диелектрична поляризация и магнита си привлече смолата (почти) все едно е метал.
@praktik:
--- Цитат на: hyparh в Ноември 02, 2013, 11:00:31 am ---Ще може, разбира се, чрез поляризация. Не знам дали повечето се замислят, но примерно при кондензаторите именно в диелектрика се задържа заряда, а не в плочите. Последните са само за провеждането му. При електретите пък е обратно - заряда постоянно се генерира в диелектрика и може да се използва след това. Виждал съм диелектрик (в случая епоксидна смола) да се привлича от магнит, което смятах за невъзможно. Но в случая бях приложил силно електростатично поле, получила се е интензивна диелектрична поляризация и магнита си привлече смолата (почти) все едно е метал.
--- Край на цитат ---
С какъв апарат наелектризираш до високо напрежение? - машина на Уимшърст или генератор на Ван де Грааф, става ли?
@praktik:
Виктор Гребенников.
Като наблюдава определен вид бръмбари, той създава фантастичен апарат, който преодолява земната гравитация!
Гребенников изследва сибирски бръмбари, за които се знае, че аерофизичните закони не им дават възможност да летят. През 1988 г. той патентова своя "Ефект на кухинните структури", като доказва, че определени структури имат непознато за науката въздействие върху пространството и определен реактивно отблъскващ ефект.
Ученият успява да конструира устройство, което нарича антигравитатор, и полита с него със скорост 90 км в час! При такава скорост Гребенников би следвало буквално да бъде "издухан" от еднометровата дървена площадка, върху която е стъпил, но той описва непонятна и за самия него невидима стена. Стената го държи изправен, движи го и го защитава от околното пространство!
Второ чудо: погледнат отдолу, човекът качен на антигравитатора, е... невидим! Самият апарат също е невидим или прилича на мъгляв диск!
Трето чудо: в единствения случай, когато "пилотът" Гребенников загубва управление и пада от голяма височина, той остава жив и здрав на дъното на двуметрова яма! Ямата е изровена от удара, но пръстта я няма - все едно се е изпарила!
Изобретателят умира през 2001 г. Според мнозина той е убит заради своите изследвания, които са истинска революция и страхотна сензация в придвижването в пространството. Единственият фантастичен антигравитатор изчезва и днес никой не може да попадне на следите му.
И за да бъде мистерията пълна: по същото време също умира, а най-вероятно е убит, големият руски конструктор В. Игнатиев. Той е изобретател на първия в света антигравитационен самолет - така наречения пондеролет. Двамата с Гребенников са приятели и взаимно потвърждават откритията си и принципите, по които те са разработени. Както самолетът, така и всички чертежи, свързани с неговото създаване, също изчезват безследно...
Вероятно може да бъде съставена цяла енциклопедия на страхотни изобретения през годините, която и най-разюзданата фантазия не би могла да си представи. Част от тях умишлено са "унищожени", заедно с техните създатели, от могъщи фирми, специални служби и конкуренти. Те никога няма да видят бял свят и няма да бъдат пуснати в серийно производство.
hyparh:
@praktik, ползвам един възедричък самоделен Кокрофт-Уолтън умножител на около 90kV отрицателен волтаж, като с вариак мога да регулирам захранващото напрежение. Като стоя близо до уреда дрехите ми залепват за тялото и докоснеш ли метал шокчето е неизбежно :D Може да се ползват посочените Ван де Грааф и Уимшърст машини.
oniatam:
Здравейте!
Може ли някой дето е по на ти с електрониката, да каже къде в платформата на Гребенников се намира захранването (батерията) за тоя ток, дето всеки коментира че трябва.
Тия руснаци дето уж направили реплика, също не виждам къде навряха тоя акумулатор и високото от телевизор.
Аз поне съм виждал високо от старите телевизори и много добре знам, че никак не е малко като размери.
Общо взето нещо не ми се връзват нещата.
Но пък в същото време се вижда, че по платформата на Гребенников наистина има разни копчета, значи работи с някакъв ток, който си мисля, че е от рода на една батерийка от 9V примерно.
Все си мисля, че първо това трябва да се изясни. Какво захранване ни трябва - една батерия от 1.5V или от 9V, или акумулатор от кола или от камион?
И така ако вървим от захранването през разните намотки, възбудители и т.н. и ще стигнем до правилния начин за направата на тая машинка.
Надявам се да ме разбирате каква ми е идеята.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия