Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Психо-физиологични аспекти на антигравитацията
GTV:
Мисля че решението на задачата е в повдигачите. Като ученици правихме следния опит:
Хващате панталоните си под джобовете с изпънати ръце. Започвате да ги дърпате силно в продължение на около минута, след което ги пускате и ръцете ви започват сами да се повдигат. ;D
Радико:
GTV
Напълно си прав освен това 80 килограма човек разделен на 8 показалеца прави по 10 килограма на показалец. бариерата в случая е чисто психологична. Ако вместо показалец се ползват по два пръста, тоест да станат 16 може да бъде пренесен човека на доста голямо разстояние.
PyroVeso:
GTV, и аз това си помислих.
Те тая "антигравитация" индийците отдавна са я измислили - нарича се Рикша 4х4! :) И няма нищо общо с левитационните способности на водача на "М"ПС. :)
Orenda:
Здравейте, и аз като вас си ги помислих всичките тези неща които сте написали, но това което е най странното е, че човека който повдигат не се чувства тежък и не усеща повдигането. Не съм съгласен с разпределението на тежестта, защото пробвахме двама да вдигнем човек, като го хванахме под мишниците, вдигнахме го без никакво усилие, а това което беше най-странното е, че краката му останаха свити в коленете все едно още стои на стола. Човека който повдигнахме не правеше никакви усилия да запази позата си, краката просто си останаха свити. Става въпрос за това, че когато стоиш на стола и те повдигнат от него, като те хващат под мишниците краката остават на земята, освен ако не се стегнеш и не положиш усилия да останат свити. Физиологичните процеси в телата на хората които го повдигат нямат нищо общо с обекта на повдигане. Не говоря за прилива на енергия на повдигащите (когато си вдигнем ръцете те се обезкръвяват, и когато ги свалите в тях навлиза кръв изведнъж и ако в същото време искаме да вдигнем нещо, тежестта на предмета я усещаме няколко секунди по-късно) Става въпрос за състоянието на човека който повдигаме (просто ми е интересно). Не работи с неодушевени предмети, няма промяна в теглото на обекта, който повдигаме (пробвах с котката си и електронно кантарче за брашно) Котката също гледаше много странно ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
MrDeath:
И ние пробвахме в офиса с 120 кг човек. Не можахме да го вдигнем след 20 секунди.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия