Под "нашите цели" имам предвид за възбуждане на Тесла трансформатор. Те явно тези полеви тиристори още не са влезли в широка употреба. Не знам защо, сигурно защото са прекалено добри. Намерих също патент от 1977 г. на същия принцип - Electric field controlled diode, някъде ги срещнах и като gate controlled diode (GCD). При управляемите тиристори (GTO), за да го спреш "по време на движение" се изисква голям пиков ток на гейта, съизмерим с анодния ток. Това хич не ми харесва, защото създава ненужни трудности в управлението. При този управляем диод, за който аз говоря, токът в права посока се спира с обратно напрежение на гейта, което почти не консумира ток. То тези управляеми диоди или полеви тиристори са всъщност транзистори, защото имат три структури p-n-p, съответно G(гейт)-K(катод)-A(анод). Много приличат на полевите транзистори с PN преход.
Защо ли още не са навлезли в употреба - сигурно защото са много добри и надеждни, а и лесни за направа. Така просто са без конкуренция и ще са първи на пазара. Прилагам патента.