Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Bat_Vanko:
epwpixieq-1 всеки вижда нещата от своята камбанария. Дали ще е песимистично или реалистично зависи от нейната височина.
Всички знаят че гравитационното и магнитнито поле са консервативни. Принципно е така... Да реазгледаме гравитацията например, как се изразява консервативността при нея? Теоретично при липса на триене и други загуби - колкото енергия се получава при спускането от някаква височина, толкова се влага и при обратното изкачване до нея. Но кажи ми как се изразява консервативността на гравитацията когато се движиш по равна хоризонтална повърхност. Е аз не познавам добре гравитацията като природа и не бих могъл да посоча фактора който би помогнал в случая, но като най близка аналогия се явява вятъра.
За разлика от гравитацията при магнетизма има такъв фактор, но той се проявява при идеално изпълнените и големи (като размери) магнитни лагери, които обаче са си огромна технологична трудност.
montanar:
Bat_Vanko ш си позволя да ти отговоря аз - при равна хоризонтална повърхност и ако игнороираме паразитните загуби (триене) гравитацията не действа работиш само с масата която местиш. Все едно тласкаш маса в безтегловност но само в две измерения.
Bat_Vanko:
montanar, четеш чуждите постове като дявола евангелието и после се чудиш що ставали недоразумения! Това което ти си позволи да ми отговориш аз го бях написал още преди тебе. И пак за разлика от тебе съм го допълнил малко след това.
--- Цитат на: Bat_Vanko в Юли 17, 2019, 11:33:58 am ---Е аз не познавам добре гравитацията като природа и не бих могъл да посоча фактора който би помогнал в случая, но като най близка аналогия се явява вятъра.
За разлика от гравитацията при магнетизма има такъв фактор, но той се проявява при идеално изпълнените и големи (като размери) магнитни лагери, които обаче са си огромна технологична трудност.
--- Край на цитат ---
montanar:
Радвам се че си ме разбрал.
Радико:
Прегледах клипа три пъти и всеки път с различни изводи. Най интересното го забелязах при третото гледане. И то въобще не е във клипа а е в обясненията отдолу:
--- Цитат --- US Congressman, visited the IEC national training center
--- Край на цитат ---
Текста е доста дълъг, но само от това изречение стават ясни "за, човек забелязваш дребните детайли" два факта. А именно:
Че действието се развива в "национален трайнинг център" на щатите. Дали се досещате, че под този национален център има още 52 щатски центъра. Второто:
Група конгресмени се запознава с въпросното устройство. А нас тук Монтанар и Юлиян ни убеждават колко глупави били търсенията в тази област и какво мракобесие било това. Струва ми се, че или цяла Америка е превзета от мракобесниците или нещата са малко по различни. Американците са доказали, че обичат дезинформационният способ при който пращат конкуренцията за зелен хайвер за да имат време да спечелят предимство. В ред на тия мисли мисля, че мога да окачествя действията на трима четирима човека в този форум като национално предателство.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия