Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
ЧНГ форумци. Бъдете здрави, и успехи във вашите търсения!
Г-н Ветар, благодаря за пожеланията. Дано да се сбъднат, ако стане добре, ако нестане пак добре, защото ще съм уверен че проф. М.П. Златев с книгата "ОСНОВИ НА ЕЛЕКТРО ТЕХНИКАТА" на стр. 417 гл.33 "МАГНИТНИ ПОЛЕТА" има цитат: " Двете страни на електромагнитното поле - електрическите и магнитни полета, притежават аналогични помежду си характеристики. Изучаваният в миналото аналог магнитостатика е без връзка с действителността, тъй като магнитните маси не съществуват. Ето защо този аналог е без физически смисъл и повече не се разглежда.....и т.н." значи е прав. Но аз трябваше да се убедя като проверя.
И аз започнах ОТ НАЧАЛО - да кажем от Фарадей. Всвъщност това е третото начало. ПЪРВОТО начало което започнах, вече го преподават в академиите.
ВТОРОТО начало , узакониха това което исках да стане с указ на мин. съвет, а нямаше още указ 56.
ТРЕТОТО е това: МТ-Магнитна турбина. НЕЩОТО което ще създава въртеливо движение, използвайки единственно и само механичните свойства на Перманентните магнити било то феро или нео.
Това е!
Бъдете!!!
Иван БГ
Иван БГ:
Здравейте,
в четвъртък гледах по телевизията по НГ документален филм за Фарадей. До сега се чудих как може да открие толкова много неща, но математически не е успявал да ги защити. Той просто получава на 42 год. увреждане на мозъка. Продължавал е да работи и да открива, но не е нанирал думите да ги обясни.
Странно!
А пък ние имаме толкова много думи за НЕЩОТО, което още не сме направели!
Бъдете!
Иван БГ
PyroVeso:
Фарадей е един, и въобще на пръстите на двете ръце могат да се изброят хората, наистина открили и измислили нещо.
Но има едни други - хиляди, и хиляди, и хиляди, които само си мислят, че са открили нещо, а като теглят чертата накрая се оказва, че само са си опикавали пантофите...
Ако играем на сляпо, в коя ли от двете категории ще е по-вероятно да попаднем?
И дали това, че не можем да обясним нещото, което сме открили, е необходимо и достатъчно условие наистина да сме открили нещо?...
epwpixieq-1:
Фарадей реално е нямал формално образование, тои е дошъл в науката от професията на "подвързвач на книги" ( като е започнал чиракуването за подвързване на 14 години и го е практикувал 7 години). Просто на човека ( или детето ), с явно висок интелект, му е било интересно да разсъждава върху проблеми и четейки се е самообразовал до такава степен че да бъде приет за помощник на Хъмпти Дейви, който е бил един от светилата на физико-химията и председател на the Royal Society ( https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Society ), за опреден период от време, което е най-силното обществото в Англия за природни науки.
Идеите на Фарадей са въплътени в теорията на Максуел-Хесивайд, но е интересно и полезно да се четат записките на Фарадей ( те са публични, всеки с добро познание на езика може да го направи ), най-малкото понеже дават добра престава за силно логичния мисловен процес на тези хора които днес така величаем, без и най-малко да сме чели нещо написано лично от тях, а в по-общ план техните най-призовани трудове в природната философия (както те са ги наименували по онова време).
Иван БГ:
Здравейте форумци,
най-после съм свободен, 9 год. не съм имал почивен ден.
А сега 30 дни разполагам с времето си.
Осем години не съм пил, а сега си купих бутилка ракия.
Около 14 год. не съм пушил, а сега си купих стекче с цигари Sobranie.
Вече съм готов да се скрия в ателието си от Корона вируса.
Само да ми дойде... ще му счупя короната!!!
Бъдете!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия