Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (223/232) > >>

Иван БГ:
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ФОРУМЦИ!
Бъдете здрави и нека Бог да е с Вас във вашите експерименти! Успех!
Бъдете!
Иван

Altium:
Иван, а има ли доказателства за съществуването на Бог?
Понеже според мен религиите са мащабно заблуждение и питам всеки религиозен как може да вярва на сляпо в тези измислици.

Ако пушиш обаче, много ще навредиш на здравето си (не само физически, но уврежда и психиката).

Като за начало ти препоръчвам да направиш PPMT - мотора на Флин, който всъщност е нищо повече от модифициран хибриден стъпков мотор.
Но при него просто е интересно колко по-зле от стъпков мотор ще се получат загубите на енергия при комутация на полетата, също и задържащият момент какъв ще е в стоящо положение (без участие на ел. енергия).
Понеже при този мотор особено голям проблем е конструктивно да се спазят точни минимални хлабини.

Иван БГ:
Здравей Алтиум,
два пъти съм бил в кома. Не знам има ли Бог, но има някаква сила. А що се отнася за пиенето и пушенето, от години съм ги спрял, сега ги почнах. Ще спра отново, нека свърши това безумие...
А що се отнася за магнитната турбина, аз имам въртяща такава и то няколко, но не съм даволен от КПД-то. А що се отнася за ел. енергията използвам я само да разбера с колко мм. да са измести статора. Това беше в тази тема. После я замених с магнити. Нарочно показах няколко вида изместване, за да се разбере че трябва да се намали триенето. След това спрях и оставих последната крачка да направи този който е тръгнал по пътя.
Бъди!!!
Иван

Altium:
Демек КПД-то е винаги под 1, нали?

Иван БГ:
Здравей Алтиум,
не разбирам какво значи 1, няма такава при магнетизма. С опита който съм натрупал за мен КПД е разликата която има при входа и изхода  определя мощността. Аз работя само с едноименни магнити. Броят на магнитите определя големината на векторите и броят на тактовете за един оборот, ако магнитното поле е с 50 магнита - примерно- то всеки магнит е 7.2 гр. Стъпката се състои от вход и изход по 7.2 или =14.4 гр. При магнитите входа и изхода е с един и същи ъглов момент. За мен разликата между двата момента определя КПД- то. Входящият ъглов момент трябва да бъде много по- малък от изходящия.
Бъди!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия