Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Altium:
Първо пишеш това:
--- Цитат на: Иван БГ в Април 12, 2020, 04:08:06 pm ---А що се отнася за магнитната турбина, аз имам въртяща такава и то няколко, но не съм доволен от КПД-то.
--- Край на цитат ---
А после:
--- Цитат на: Иван БГ в Април 13, 2020, 06:35:21 pm ---не разбирам какво значи 1, няма такава при магнетизма.
--- Край на цитат ---
И накрая:
--- Цитат на: Иван БГ в Април 13, 2020, 06:35:21 pm ---С опита който съм натрупал за мен КПД е разликата която има при входа и изхода определя мощността.
--- Край на цитат ---
Първите 2 взаимно си противоречат, а последното е граматически неправилно и объркано изречение.
Можеш ли първо да дефинираш по разбираем за аудиторията начин какво точно е КПД?
И второ - като имаш магнитна турбина, колко е нейното КПД че да си недоволен и на каква негова стойност би бил доволен?
А какво точно значи въртяща - че се върти на лагери като я засилиш на ръка, или че се върти сама и не спира никога?
Иван БГ:
Здравей Алтиум,
нищо не си противоречи, 1 не значи нищо. То е просто число. В пост 43,424,611,619 Е "Тесла" стенд с който измервам ъгловия момент. В единият слузай до 1гр, другият до 3мин, сега е подобрен до 1мин 30 сек. КПД при магнитите е разликата между вход и изход, ако изках да правя вентилатор, нямаше да си губя времето, щях да си го купя. Искам магнитната турбина да завърти не по-малко 10 квт. генератор.
Бъди!!!
Иван
Altium:
Аз нищо не разбрах, а някой друг разбра ли от това, което колегата написа по-горе? :)
montanar:
ТЦ! не сме в тия висини .....
VITAN:
Лагерите на HDD имат много малко съпротивление на триене.
Основният въпрос е,
защо на няколко пъти за тия 2-3 минути видео,
"обекта" бяга от кадър..
Иначе, при заклащане "обекта" бързо си намира равновесното положение.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия