Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (27/232) > >>

Брадатия:

--- Цитат на: Vector в Февруари 21, 2014, 07:44:39 pm ---форума много изпростя:D
А на прост човек ,трудно може да му се помогне  ;D

--- Край на цитат ---
МОЖЕ! Даваш му тесни обувки и дълъг път и го пускаш, защото прост човек не се мори, а само са поти! ;)

az_skeleta:
Интересно ми е какво постигна с поста си колега  juliang? Като не ви допада темата за какво се бъркате в нея?

juliang:

--- Цитат на: az_skeleta в Февруари 21, 2014, 11:13:37 pm ---Интересно ми е какво постигна с поста си колега  juliang? Като не ви допада темата за какво се бъркате в нея?

--- Край на цитат ---
А да гласуваме "На кой му допада темата"? ИванБГ хубаво каза, че е най-добре да си кореспондирате на ЛС или там каквото пожелаете.
Ти поне наясно ли си какво строиш? На какви физични реакции се надяваш? Какво очакваш след като сглобиш машината? Защото аз не разбрах - нито въртележката, нито това дето показва ИванБГ. Очаквате колелото да се завърти само ли? Външна енергия ще влагате ли или перпетуум мобиле от първи клас ще гоните? На какви реакции ще заложите? Гледам твоето ще е само с магнити, докато ИванБГ някакви бобинки намеси, явно и тоци ще има.
И моля, някой да ми обясни за какво е тая спирачка, дето може да спре мотоциклет с водача? Че и накладки с феродо гледам се предвиждат - явно се очакват големи претоварвания и загрявания.
Каква е идеята да споделяте това което правите? Явно съвети не искате - едва ли някой може да ви даде съвет без да е наясно какво конструирате. Остава ... просто да се фукате. Ей така ... щот ви е скучно. Или и на вас да не ви е ясно какво правите.
Това което ИванБГ досега показа е стартер с 2 магнита и ротор с 3 магнита. Защо точно толкова? Ако статора е с 4 а ротора с 6? А ротор с 9 магнита? Какво обуславя точно тази бройка на магнитите? Опитно е установено че това е оптималния брой или тепърва ще се установява това? За "чий" са тия бобинки? Те ще "вкарват" магнитно поле или ще се сваля с тях ел.ток?
Някой смята ли да сподели нещо по тия 10-20 въпроса дет зададох, или да си бия камшика и да заминавам в някой форум за вещици и върколаци?

ppipilica:
То това не е само в тоя форум има го навсякъде. Просто има такива хора дет се вика на всяка манджа мерудия.
Ако се интерсуваш нещо задай си въпроса точно и ясно а не да спамиш подигравателно.

krasias:
Здравей vsl и аз следя практическата тема и научих някой неща, но както виждаш има хора които с всички сили и средства гледат да я затрият и май вече успяха. Типично български манталитет.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия