Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (26/232) > >>

sabaka808:
ХА-ХА! - и УЖАС! Пълните страниците с елементарни стругарски джунджурии и празни кутии и нищо съществено. Изглежда, че се подигравате с любопитството на хората. Въпреки, че ми е интересно  разочаровам се от този форум.

az_skeleta:
Ако толкова ти пречат снимките мога и на лично да му ги пращам. А схемата което е избрал ИванБГ е следната: праща чертеж и аз изработвам детайла. Ако прати 5 чертежа правя 5 детайла. В случая има само един детайл, и колкото и елементарен да е трябва да се отчета. Между другото не е завършен. Трябва да има и отвори по него, но ще ги правя другата седмица както писах.

vsl:
Недейте така бре хора. Не крийте постиженията си. Аз се радвам като видя как напредвате в изработката на частите. По този начин можем да сравним детайли. Не обръщайте внимание на тези които само критикуват.

Sabaka808, моля ви припомнете ми вие с какви опити или експерименти придонесохте на форума. Моля не се обиждайте, не е тази моята цел. Всичките ви мнения са критики, и не могат да се нарекат градивни.

sabaka808:
vsl Не съм казал това с цел критика и подигравка . Извинете ме ! Професионално изкривяване е . Мисля ,че се досещате? Имам доста експерименти и установки ,но не съм счел за нужно да ги публикувам тук защото са нищо. Не са действащи. Умея да напълня форума с много снимки и не само  на елементи ,а и макети и установки и лични видеа, а не от ЮТуб. Имам и заблуждаващи такива с батерийки от запалки и часовници. Но къде ще е истината? Ще има ли принос? То тук двигател няма, ние за спирачки говорим. Не долавям градивно мислене. Не долавям дебати по темата . Има ли тяга ? Как да преодолеем равновесието на магнитите и магнитните системи? Ротори, статори, кутии има всякакви, но основното го няма - принципа, разбираемите и обяснени схеми и чертежи. Има някакви бледи и неясни снимки от автора и куп неясни обяснения с пожелания "да бъдем" - какво да бъдем - глупаци ли?

juliang:

--- Цитат на: Maistora52 в Февруари 21, 2014, 03:47:02 pm ---... Дотук добре, става все по-ясно къде се е скрило "зайчето"! ...
--- Край на цитат ---
Сега остава и билет за представлението да продава.
Майсторе, с цялото ми уважение, ма ... не сме дошли на цирк в края на краищата. С какво чертежите и обясненията на ИванБГ се различават от представлението на някой илюзионист? Показва ми съндъка отвън, отвътре, после ще метне кърпата, ще я вдигне и ... кутията пълна със зайци. Ти да не би да вярваш че режат жената в сандъка и после я съединяват? Ясно ти е че има измама, но си отишъл да се забавляваш.
Тук нещата са същите. Откак съм в тоя форум има само чертежи на нещо без никакво обяснение какво се цели с тази опитна постановка. Опитвам се да получа конкретен отговор на въпроса "какво се очаква да прави това" и ми казват "Ща видите като го сглобя".
Ми аз с'я де да знам, може ИванБГ да си прави мотор за косачката? Какво е това "магнитна турбина"? Ще турбинира магнитното поле, или просто ще си прави турбо на колата с постояннотоков двигател?
Нещата стават прекалено несериозни - точно като сичките клипчета в тубата дето вече ми се гади кат ги гледам.
Кой тръгва да прави действащ модел на двигател/генератор/турбина от ... спирачката? Като имаш някаква идея с електрически захранвана схема - от бушоните ли почваш? Егати турбината - толкова големи очаквания да хвръкне ли има, че й трябва спирачка, а не може да я спреш с подметката на пантофа?
Някъде беше писал че спирачката му трябва за да позиционира ротора... със челюсти и диск ли ще седнеш да го правиш? Аз ще сложа едно зъбно колело и с палец който влиза в зъбите ще мога да го пзиционирам значително по-точно и сигурно. Явно спирачката не е за позициониране а за ... и аз вече не знам за к'во. Нямам обяснение, няма и информация от "създателя", и това ме нерви яко.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия