Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте,
мисля че съм готов с платформата за ротора. Ако имате имате проблем с намирането на магнитите , обадете се за да намерим някакъв вариант. Помествам снимки на платформата с бОбините ще ги залепя и ще ги дам за свързване. Днес ще залепя и останалите два магнита. Ще публикувам и двете полета нео-полето и феро-полето. Страшно любопитно ми е каква е разликата в мощността.
Публикувам основата, която определя принципа на плъзгане на статора. Моля да имате предвид, че това е един много стар вариант, който е от началото на 2000 год. Това е само за да ви даде насока накъде ще вървим. Двата феро-магнита на статора и ротора трябва да бъдат еднакви. Аз например за трети магнит вчера намерих един който е Д-83 мм. д-32 мм. дебелина 15 мм. Сега по него ще правя основата по която ще се плъзга статора. Разгледайте снимките, ако нещо не е ясно насреща съм.
vsl, това са двигателите от които съм взел бОбините, ако ти говорят нещо добре.
Бъдете!
Иван
vsl:
Здравей ИванБг,
Явно се е получила някаква грешка при качването на снимките.
prp:
Доколкото разбирам се работи по 3 модела - Този по който работи Иван е най-интересния доста забележително изглежда според мен от него може да се получи нещо. Също съм започнал работа по една моя идея но няма да кажа каква докато не реализирам донякъде...
Иван БГ:
До тук съм. Който иска да работим по имейла.
az_skeleta:
Здравей ИванБГ!
Значи: публикувам снимки на оста(вала) и спирачката. Размерите на спирачката са: D=160,1мм d=33,3мм и дебелина - 1,6мм
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия