Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
PyroVeso:
Добре, каква е все пак целта на това устройство? Да се върти неограничено дълго време самó? Или да акумулира в себе си подадена отвън механична/електрическа енергия и после да я отдава обратно почти без загуби и след неограничено дълго време? Или нещо друго?
Ако целта е да участваме заедно в едно приключение, чийто край творим всички ние в момента - чудесно! Но и това ми се струва, че е редно да се обяви още в началото.
Ако пък целта е да се представи някакво перпетуум-устройство, но по един завоалиран начин, така че то да стане достояние само на тези, които биха прочели десетки постове, биха майсторили по чертежи и т.н. "на час по лъжичка", т.е. не да се гръмне някаква сензация и да привлече вниманието на неправилните и недобронамерени хора - тогава да, подобна тайнственост и изискването за доверяване на сляпо може би са оправдани. Но нали така или иначе темата в един момент ще приключи и в края на краищата ще стане ясно за какво точно иде реч? Та от гледна точка на онзи бъдещ момент е все едно дали нещата ще се загатнат в някаква форма още отсега или ще се чака дотогава.
Смятам, че темата би имала далеч по-добър успех и би представлявала по-голям интерес, ако все пак четящите и майсторящите имат някаква идея за какво точно се борят и за какво би могло да им послужи то...
Е, тук последната Ви редакция е изпреварила поста ми, а от нея мъглата става малко по-ясна... Въпреки това оставям написаното от мен нередактирано. Благодаря!
juliang:
--- Цитат на: Иван БГ в Февруари 24, 2014, 05:29:41 pm ---Тук главната цел е една - Въртеливо движение осъществено от магнитното взаимодействие.
--- Край на цитат ---
Само от магнитно взаимодействие на постоянни магнити ли? Ако да - как смятате да прескочите "крайната точка" в която магнитите са в равновесие? В този случай за какво са бОбинките които се виждат готови за монтиране?
Ако освен постоянни магнити се намесват и електромагнити - очаквате ли да добиете повече енергия от тази, която ще влагате чрез бОбинките? Или ще имаме просто един чудат електромотор?
Иван БГ:
Здравейте,
създадох тема която да бъде чисто практическа. В отговор #40 съвсем точно предложих план по който ще се развива темата и аз вървя по този план. Вие ще имате отговори на всички въпроси когато настъпи момента. Явно желанието на някои темата да се превърне в говорилня е голямо. Но мен ме е страх защото Stah пак ще ме прати да чистя клавиатурата. :P :P :P За да бъда по-конкретен ще престана да коментирам "V-ният" модел във форума и ще се концентрирам само върху "Три-тактовият". Може би това ще премахне объркването което има. В отговор #40 е планът който ще следвам.
Бъдете!
Иван
ПП. Искам да допълня нещо. Идеята за създаване на това генераторче, споменато в отговор #40 и по-късно доразвита в отговор #158, няма пряко отношение към този проект. Аз използвам ситуацията, за да експериментирам нещо което не съм правил. Просто при едни и същи бобини и обороти, каква разлика ще се получи при различни видове магнити. Моля да имате предвид и това. Това са двете полетата. Помествам снимките
juliang:
--- Цитат на: Иван БГ в Февруари 25, 2014, 09:56:22 am ---...Вие ще имате отговори на всички въпроси когато настъпи момента. ...
--- Край на цитат ---
От това се опасявах...
prp:
--- Цитат на: juliang в Февруари 26, 2014, 12:53:39 am ---От това се опасявах...
--- Край на цитат ---
Юлиан защо не си чоплиш семките без да се обаждаш а само пускаш нетактични коментари. Ако излезе нещо накрая с турбината на Иван добре ако не здраве да е... Теб какво те бърка цялата работа не разбирам?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия