Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
ppipilica:
И колко време ще издържат тия меки сачми, при това не са перфектните сфери. Може би трябва да се направят черупките от полиамид и да се ползва само пласмасовия сепаратор със сачмите.
Брадатия:
Ако е силно магнитното поле, то ще въздейства и на съчмите, затова наистина е по-добре да се замени изцяло с техническа пластмаса. Препоръчително е да е тефлон, заради най-ниския коефициент на триене, но може и полипом, даже за експеримента работа ще свърши и текстолит накиснат във врящо масло.
Иван БГ:
Здравейте,
искрено Ви благодаря за включването ви в темата с такъв позитивизъм. Gvg е прав, може пък да се получи нещо. Повярвайте ми не е важно как аз ще направя турбината, по-важно е някой от форума да направи реплика на това което публикувам в темата. Защото само така може да паднат преградите с които е обградена СЕ. Така си мисля, затова и отворих тази тема.
Има много смисъл в това което предлага Брадатия, само трябва да намеря тефлона в склада и ще го пробвам, защото с този материал мога да намаля отстоянието между подпорния магнит и буталото-статор, а това значи да намаля дебелината на МВ от което следва да се увеличи ъгловият момент.
Но преди да започна да правя каквото и да е трябва да намеря начин да застопоря мембраната-ротор в позиция 0гр;120гр;240гр, или 60гр;180гр;300гр. Само в тези две позиции може да се настрой турбината добре.
Купих още един комплект пружина да видим какво ще се получи.
Бъдете
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
Реших да си почина, че започнах да давам на късо. Не че иначе не давам, ама сега започнах по-често и взе да ми личи.
Сега за работата.
Вчера успях да сложа оптичните сензори, но нещо не успях да ги монтирам точно и става известно застъпване на ел. бобините, може би трябва да обединя двете светлинни пътеки, а да преместя единият сензор, за да се получи правилната стъпка. Довечера ще го направя и започвам тестовете.
Симулацията за мен е най-важният етап в един проект. Чрез нея можеш реално да видиш дали математическите изчисления и изработката на проекта са правилни, също така можеш да разбереш какво още трябва, за да се реализира проекта без външна намеса.
Бъдете!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
вчера оправих светлоотразяващите пътеки. Всичко е добре, ако Ви интересува как изглеждат може да ги снимам, но всичко стана точно така както го бях замислил и поместил скицата в отговор #173.
Но със статора-бутало нещата не са добре. Новите пружини са много твърди и макар да са 15мм. а работното разстояние да е 17.5мм. се оказват много яки и статора може да се движи само нагоре и надолу, но не и в страни. Трябва да търся други, но този път няма да ги купувам, защото за един опит ми идва малко на нагорнище финансово. Този комплект за 15бр. дадох 18лв. а аз купих преди това още три. В склада имам няколко пишещи машини, ще пробвам с техните пружини, ако и там ударя на камък ще сменя концепцията. Ще използвам шейната на вала на пишещата машина за изместването, има и съчми само дето е магнитопроводник, но мога да я копирам и да я изпълня от месинг или алуминий. Имам и още един вариант, но ..... ще гледам да справя с шейната, ако се закучи с пружините.
Бъдете!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия