Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (50/232) > >>

sabaka808:
Иван БГ! Интересно ми е да видя не желая да опонирам, но логически не мога да осъзная, че това е принципа. Дано да греша.

Иван БГ:
Здравейте,
искам само да напомня че това е опитен образец, който се прави само за да се разбере принципа. За да се премахнат двата електромагнита и да няма това изместване на статора е необходимо ротация. Всичко това е описано в отговор 172; 173 и 179. Публикувам малка част от настройването!
https://www.youtube.com/watch?v=adVFAbl5_bc
Бъдете!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
центровката се оказа много трудна и бавна. На самият образец да се направи настройка се оказва че е невъзможно. Няма видимост, при какво положение на ротора, статора започва да се измества от електромагнитите.
Направих следното (виж снимката) монтирах две линийки на двата отвора, вързах тънък ластик точно по диагонала, който определя оста на изтегляне на статора. Свързах светлинните диоди с две платки, които реално показват кога се задействат електромагнитите и така ще направя фината центровка . Мисля че това е най-доброто в даденият момент и най-евтиното.
Ами това е!
Бъдете!
Иван

nizo:
Иван БГ, би ли обяснил принципа на тази турбина. Какви елементи има и защо би се въртяла. Има няколко притеснителни неща в устройството ти, макар и да не схващам какво всъщност правиш. Едното е тягата на такъв механизъм. Дори да приемем, че завърташ един магнит, който да речем тежи 100г. то каква тяга може да постигнеш?! Ще може ли да вдигне един килограм или ще се разбалансира и спре?! Другото притеснително е големината на магнитите. Ако утре се наложи да правиш 10 пъти или 100 пъти по-голям модел, то как ще се изработят такива магнити?

Vector:
Разположението на статорните магнити избутват роторните ,и се получава 60 градусово завъртане ,мъртвата точка се избягва като ротора или статора се измества в точно определен момент ... Всичко е описано подробно.
Мотора е много готин,но си мисля дали може да се получи това изместване чрез 2 ексцентрика и да се избегнат бобините,Като отместването става отново чрез магнити ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия