Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
nizo:
Vector, къде е описано подробно? Аз търсих принципа из темата, но не го намерих?! Защо само 60 градуса завъртане? Нали има някакви електромагнити на 180 градуса?
Иван БГ:
Здравейте,
...
Нямам думи :P :P :P
Бъдете!
Иван
nizo:
spirit2
Vector:
--- Цитат на: nizo в Юни 10, 2014, 03:39:08 pm ---spirit2
--- Край на цитат ---
Не четеш достатъчно ,може би трябва да погледнеш и в "темата за размисъл"!
ИванБг:" Тук, всеки магнит трябва да се разглежда сам за себе си, като два равно противоположни вектора. Буталото има два магнита, изместени на 180 градуса. Това значи 4-ри броя компланарни равно противоположни вектора от 90 градуса. На въртящото се поле - Мембрана - има три магнита, изместени на 120 градуса. Това значи 6 броя компланарни равно противоположни вектора от 60 градуса. Като се пресметнат се вижда, че не ми достигат 180 градуса, за да получа пълно въртеливо магнитно поле. Затова използвах това изместване чрез бобини"
Майсторе,ако имаш още такива клипове, давай ги насам!
Иван БГ:
Здравейте,
мен са ме учили така:
Когато се прави някакъв проект трябва да има съвсем точно задание и определяне на целта която се преследва и чак след това да се започне реализацията му. В отговор # 27 аз описвам това което трябва да се постигне с този опитен образец, който е продължение на клипа който публикувах в "Тема за размисъл" а именно:
ПРЕМАХВАНЕ НА ЕКСЦЕНТРИКА НА ВЪРТЯЩИЯТ СЕ ДИСК!!!. След като се направи точен анализ на допуснатите грешки и те бъдат поправени се пристъпва към следващите етапи, описани в същия отговор, а именно:
1. Заменяне на ел. изместването с механично.
2. Премахването на изместването.
Не може да си посадил картофи, а да искаш да жънеш жито. Аз винаги следвам едно мое правило:
"За да видиш камъка паднал във водата е нужно време.
За да го разбереш е нужно търпение.
За да го проумееш е нужна мъдрост.
Не бива да ангажирам хората с НЕЩО, което нито си видял, нито си разбрал, нито си проумял"
Това и правя!
Утре ще публикувам анализа от експериментите.
Бъдете!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия