Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (54/232) > >>

Vector:
Има чертежи на детайлите и обяснения.
https://www.youtube.com/watch?v=Bvei4oGBd3A
Защо този мотор работи, а обикновения v-gate не ще ?
Ами защото има повече от едно бутало, и силата на избутване е по-голяма от силата на спиране  !!!
Вижте профилната ми снимка - принципа е същия.

mi68:
Здравейте,
Ползването на тринообразен ток ми се струва чудесна идея, използва се ефективно инерцията на материята. Това се постига като през бобина (електромагнит) се пуска правоъгълно напрежение. На този принцип има готови схемни решения на генератори  за трионообразен ток в ТВ приемници. Цаката е ползване на "волт-добавка" или бустарен диод и кондензатор. Ако се захранването е 12В то реално става 100В. При лампови схеми от 250В бустър напрежението се повишава на 800-900В. Самоиндукцията от недостатък се превръща в предимство. Ефективно се ползва захранването, амплитудата на трионообразното напрежение се увеличава при константно захранване.

Velektra:
Само да допълня, че тази форма (трионообразната) според мен е удачна не само за електрическия, но и за механичния вариант на избутване м/у магнитите. Т.е. с нарастващо усилващо избутване и рязко освобождаване и готовност за следващото.

Velektra:
Всъщност и Майстора използваше същата форма (трионообразната) в клипа в който движеше актюаторния магнит с ръка.

mi68:
Здравей,
Да получиш тринообразен ток трябва правоъгълно напрежение. Обяснявам принципа.
Имаме едномерни, двумерни и тримерни стоящи вълни. Магнитното поле е двумерна вълна, но при движение създава тримерна вълна. Както се казва "ново небе и нова земя и нов Ерусалим". Сегашното небе и земя и Ерусалим всеки го знае, проблема  дали го разбира. Преходът от едномерна към двумерна или двумерна към тримерна вълна се губи енергия. Обратно от тримерна към двумерна или двумерна към едномерна вълна се печели енергия.
Тримерната вълна е заряд и най-добре е да се ползва бобина, но може и конструкция от магнит. Ако се ползва униполярен капацитет, най-добре е да се откажем от механиката.
Степените на свобода на енергията, показват измерността на пространството.
Токът е едномерена вълна , магнитното поле е двумерно, електричното поле тримерно. При движение възникват вихрови (индукционни) полета. нещата са сложни и с прост тринообразен ток нещата няма да се решат. Графиката на мастора за ток не ми е ясно как се постига!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия