Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (55/232) > >>

juliang:
На 20-та страница аз съвсем не разбирам за какво бяха магнитите отдолу...
Имаш един диск висящ на пружини, дето 2 бобини го дърпат насам-натам. За какво бяха всичките магнити, дето бяха пилени и позиционирани с толкова точност? Тая машинария ще си работи и без тях.

Vector:
Майсторе, v-gate мотора работи - няма нищо скрито, но КПД-то е нищожно, изобретателят казва, че ротора трябва да бъде мноооого лек - инак няма да тръгне.
"На 20-та страница аз съвсем не разбирам за какво бяха магнитите отдолу..."
juliang,според мен тези магнити спомагат за избутването на статора ..
А това изместване е нужно за да се избегне спирането ...
Мисля че магнитите се пилят за да има по малко съпротивление ,при връщането на статора ...Мен също много ме объркват тези бобини ,но мисля че биха могли да се избегнат с повече магнити ..както е в v-gate-a
Добре е да не пишем за трионообразен ток и др. извън темата,нека в тази тема обсъждаме принципа на магнитната турбина на Иван.
Препрочитам темата и ми се струва че разбирам някои от нещата..

mi68:
Здравейте,
Относно преминаване на една вълна от едно измерение в друго.
Едномерна стояща вълна най-лесно се демонстрира с ластик, еластична среда, опънат между две точки. Трябвани електрическа бормашина с регулируеми обороти и проводник във вид на четало (вилица) в патронника. Включва се бормашината и се допира до единия край на ластика. Наблюдава се едномерна стояща вълна. Ако се увеличат оборотите на бормашината, изменя се броя на възлите на ластика и амплитудата.
Двумерна стояща вълна може да се демострира с пясък. На метална плоча закрепена в средата се посипва пясък и с лък се възпроизвежда звук. Наблюдават се чудни фигурки от пясък.
Тримерна стояща вълна се наблюдава в колба напълнена с пушек или мъгла. Пуска се звук и се виждат призрачни фигури.
Най-важното е практическото приложение.
Едномерната вълна има направление, двумерната поток, тримерната обем.
Магнитното поле е двумерна вълна и да създаде обем трябва обемна фигура, примерно V образна. То създава лесно едномерна вълна, сила в едно направление, привличане-отблъскване.
Ако се разбере принципа, лесно ще се направят разумни решения.
Електричното поле е триизмерно, то лесно създава двуизмерно магнитно поле и едномерен заряден ток-ел ток. С трионообразен ток  лесно могат де се решат проблеми, отколкото много магнити за постигане на обем или електрично или гравитационно поле. 
 Това са само мисли породени от горните и други опити. Нещата са по-сложни защото не намесвам фактора време. Тъй като тримерното пространство е разбираемо понятие за това го обяснявам така!   

Аtos:
mi68,в тоя ред на мисли,представял ли си си 4- измерна вълна?
Такава вълна при създаването на 3,   2 или едноизмерен ток би освободила много енергия май?
Едноизмерната има посока,да,двуизмерната има направление (поток),триизмерната-обем,а четириизмерната???Може би и ВРЕМЕ?Като характеристика...
Тук не мога да не се сетя пак за Тесла,за извличането му на енергия от етера,че и за експеримента "Филаделфия".Казват,че после,след телепорта, много от моряците били "вградени" в части от металния корпус на кораба.(Като се бъзикаш с времето,бъзикаш се и с пространството-и обратно).
Искам да отговоря тук на някои съфорумци с 2-3 думи,относно въпросите им по-горе.
Майсторе "шъ ма прущааш", ама само аз ли разбрах какво питат хората ,бре?
Отговарям:
Цялата идея на обсъжданите в тази тема машинарийки е да се получи нещо като двигател (почти перпетуум мобиле,ама не съвсем),който да ползва за движението си само силата от магнитното поле на постоянните магнити.Всички засегнати тук електронно захранвани компоненти имат за цел спомагателна и регулаторна функция.
Магнитното поле на постоянните магнити само по себе си е СЕ,нищо,че още не сме се научили да го използваме както трябва.Доказва се просто, виж най-простата работа,която ти върши постоянният магнит-да ти държи залепено някое тефтерче за хладилника,например и то цяла година.
Ако за тази цел използваш електричество (ел. магнит,например),разходът ти на енергия  за тази година ще бъде "N" пъти по-голям,отколкото е нужно за еднократното намагнетизиране на постоянния магнит!Оттук вече си много на +...

juliang:

--- Цитат на: atos в Август 14, 2014, 10:41:22 pm ---... Доказва се просто, виж най-простата работа,която ти върши постоянният магнит-да ти държи залепено някое тефтерче за хладилника,например и то цяла година.
Ако за тази цел използваш електричество (ел. магнит,например),разходът ти на енергия  за тази година ще бъде "N" пъти по-голям,отколкото е нужно за еднократното намагнетизиране на постоянния магнит!Оттук вече си много на +...

--- Край на цитат ---
И с един пирон можеш да си закачиш тефтерчето за хладилника, обаче СЕ от това няма да изкараш :)
Просто магнита е нещо дето е необичайно, интересно и неразбираемо за повечето хора, и неуките се нядават че мога да извадят енергия оттам. Ма просто няма как да стане ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия