Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
az_skeleta:
На въпроса ти ще ти дам отговор като го сглобя. Сега ще са само празни приказки и хипотези.
Можеш да направиш един опит който съм правил аз: Залепи на едно СД силен магнит. Сложи СДто на двигателче от плей стейшън или нещо друго около което може да се върти свободно. и приближавай друг магнит към него. Можеш да пробваш на отблъскване и на привличане. Ще видиш сам резултата!
Весело посрещане на Новата Година!!!
Иван БГ:
Здравейте az_skeleta
много добре е че ротора е от плътен материал. Не разбрах само нужно ли ви е чертеж за възела, но за всеки случай ще ви кажа. Гърбицата може да е с остър връх, долната точка след пропадане на лагера не трябва да бъде над 2.5 мм от върха на гърбицата. Това е точката на най-силното избутване. Също така не трябва да превишава и 6 гр защото влиза в зоната на съпротива на магнитите от вторият ред. Това са двата ориентира с който трябва да се съблюдавате, разбира се и с това че диаметъра на лагера е 10 мм.
Г-н juliang, много Ви моля да изчакате малко и ще видите как ще се справим с Нютон.
Весело посрещане на Новата Година!!!
Бъдете!!!
Иван
az_skeleta:
Честита нова година на всички!!!
ИванБГ, можеш ли да отвориш парасолид или някакъв друг формат генериран от солод уъркс?
Иван БГ:
Здравейте,
Честита нова година на всички!!! Желая ви здраве и шанс в реализацията на идеите ви!!!
Не, нямам!
Бъдете!!!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
продължавам по първият проект. За да можете да срежете магнитите от хард дисковете ви предлагам следното приспособление. Купете малък станок за ъглошлайф, при мен плота бе с ребра и затова занитих ламарина отгоре. Сложих скоба за притискане на магнитите. Всичко това се слага в един по-голям леген с вода, която да покрива водна помпа от аквариум. Дисковете за рязане са диамантни.
Бъдете!!!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия