Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (11/232) > >>

az_skeleta:
Това е сборката на трите детайла на които има чертежи. Според мене трябва да изглеждат така по описанието. Ако има нещо което не е така пиши. Направил съм шест допълнителни отвора за магнити в пръстена. По два за всяко V. Гледах някаква разработка на един ПДФ в която бяха махнали гърбичките и не беше необходимо да се повдигат статорните магнити. В началото няма да слагам магнити там. В последствие ако все пак не ще да тръгне ще си играя с ротора. Правя ги сега че после ще ми е по трудно да центровам пръстена.

Поздрави!

Иван БГ:
Здравей az_skeleta,
нямам забележки. Всичко е точно, според мен допълнителните магнити само ще спънат работата. В центъра няма такава сила, освен това разстоянието между двата магнита в центъра трябва да бъде равно на диаметъра на магнитите в противен случай трябва да се екранира. А що се отнася до гърбиците, най лесно е да ги махнеш, слагаш ги на струга и готово. Трябва да направиш нещо да работи, това поддържа тонуса. После може да се "разлистваш" колкото си искаш, но когато настъпят провалите, а те ще настъпят, пускаш го и се зареждаш. Самото ТО може само да се върти и да не дава енергия, но теб ще те зарежда. На нас ни е нужна тази енергия, за да можем да правим нещo в което никой не вярва и което "чугунените" глави отдавна са отхвърлели. Аз имам една моя поговорка, вече съм я писал веднъж, но ще я повторя: "Силата на човека не се измерва със спечелените битки, а с инкасираните загуби, след които е успял да се изправи".
На добър час!!!
Бъди!!!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
срязах няколко магнита за тестването на магнитната турбина, но да ви кажа честно не съм много доволен от качеството. При последната фаза се чупят, което не е хубаво. Ако не сте стигнал до този етап по-хубаво е да намерите хард дискове с отделни магнити. Форматирането ще го направите на ръка. Точността е най-важното в този случай, защото само така ще можете да разберете физическите зависимости на магнитните полета, имам предвид статично и въртеливо и свойствата ма резултатното магнитно поле което се получава между тях. Това е най-главното.
Ако вече сте ги нарязали тези 5 магнита и са по-малки (виж размерите в поста от 27.12.13) можете да слезете на по-малък диаметър на окръжността, но трябва на всяка цена да бъдат еднакви. Това е!
Бъдете!!!
Иван

Vector:
Здравейте,
ако някой търси хард дискове,намерих един човек който ги продава на 1,6 лв. бройката,пишете ми на лични за повече инфо :)

sabaka808:
Абе братлета ! Защо хабите материала и времето в не сигорни принципи ? Гърбиците дават усилие в обратна посока и това неможе да се компенсира. Защо всички правите едно и също ? Предлагам Всеки да прави различен принцип на двигателя или поне по 2-3ма на различен принцип . А после да сравняваме резолтатите и сходните положителни я вления в различните принципи . Аз деиствам тъка ! Записвам положителните и отрицателните явления и се стремя да отстраня отрицателните и не се заблуждавам с крайната цел защото тя винаги разконцентрира. Ама слава Богу все са на кантар.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия