Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (15/232) > >>

Иван БГ:
Здравей vsl,
не се безпокой същия проблем имах и аз. Трябва да са сводести, тези единичните N3, N4 и N5 са много добри, срязваш ги на две по средата и стават два. Трябват 2Х5 магнита, първите 5 са за опитите, а вторите са за самият модел. Те са по-големи, а за формата ще говорим и работим след това.
Бъди!!!
Иван

Иван БГ:
Здравейте az-skeleta,
ако сте направили пръстена, бих ви посъветвал да не набивате магнитите. Трябва да се направи цялата конструкция, включително с охлаждането и спирачката, да се измери и тогава стъпка по стъпка да се набиват магнитите. Аз съм правил този "....." именувайте го както искате с тръба. Не знам каква е разликата в теглото, но трябва да се има предвид и това. Може да се наложи да се намали магнитната възглавница. Но сега ви съветвам, не слагайте магнитите. Като завършите тази фаза обадете се, за да ви публикувам другите чертежи.
Бъдете!!!
Иван

az_skeleta:
Здравей, ИванБГ

Страничните капаци са почти готови. Остана им само радиалните резби М4. За ротора утре ще знам до къде е че го прави един приятел, щото аз нямам делителен апарат. Като са готови ще ги снимам и ще пусна снимките. Магнитите мислех да ги лепя, че с набиване ме е страх да не ги счупя. Лепилото на което се спрях е секундно лепило ЖИМ. Пробвах го на предната установка, хваща много здраво.

Поздрави!

Иван БГ:
Здравей az_skeleta,
когато дойде ред за набиване на магнитите, за да не стане фал, постави ги така. Вземи алуминиева тръба с дебелина на стената 2.5 - 3.00 мм. вътрешен Ф=5.00мм с дължина 10-12 см. и едно желязо дължина с 12-15 см. Залепваш магнитчетата за желязото пъхваш ги в тръбата, хващаш желязото за настолна бор машина и това се превръща в преса. Алуминия предпазва от набитите магнити и посоката на полюсите е гарантирана, всичко е на натиск, няма опасност от чупене.
Помествам фотоси от другият проект, по късно ще публикувам резултатите от теста.
Бъдете!!!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
преди да започна с публикуване на резултатите от модела който предложих, за да се направят реплики по него, искам само да ви напомня че това е продължение на експеримента във видеото което публикувах в "Тема за размисъл". Там турбината е дву-тактова с ексцентрик, а тук е три-тактова без ексцентрик. Моите опити в магнетизма (скоро ще направя 17 години) ме накараха да вярвам, че много от нещата който са пишат в дебелите книги за магнетизма в повечето случаи са "стъкмизъм". Вече писах веднъж:...."От една страна са:Фарадей и Максуел.
Проблемът започва още от 1831, когато Фарадей открива електромагнетизма, по-късно Максуел го доказва с уравненията си. Но какво се оказва? От една страна тези уравнения са гениални в областта на електродинамиката, а от друга страна те са абсолютно безпомощни пред странните електромагнитни явления на обкръжаващата ни природа. Даже самият той разбира още тогава, че нещо недостига, че уравненията са непълни и неточни, като кълбовидната мълния например.
От друга страна Ампер:
На основание на получените резултати от опитите си, той излиза с коренно противоположна концепция. Никакво магнитно поле и магнитни силови линии в природата реално не съществуват, това явления се появява благодарение на динамичните свойства на електрическите заряди. Даже той предупреждава: "Ако електродинамиката не се откаже от понятието "магнит", то в бъдеще ни грози голямо теоретическо лутане .
Така е. За век и половина "ПОСВЕТЕНИТЕ" ни набиват канчетата, и не дават патенти. "Магнита не съществува", ако някой си помисли , че го има, той трябва да се пребори с чугунените глави и да докаже, че ТЕ имат връзка с действителността.
Каквото и име да има това явление - било то "магнитното поле", или "електрически заряди" - няма значение. За мен са "ТЕ". "ТЕ"- придвижват стрелката на компаса, значи съществуват! Това е! Трябва да се докаже.
Още от самото начало знам, че с много неща няма да се съгласите с мен, но ви моля само в едно. Нека да не пречим на онези, който искат да експериментират. От друга страна аз не разполагам с много време, на 13.06. аз ще напусна форума. Каквото мога да покажа ще покажа!
Бъдете!!!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия