Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (148/232) > >>

krasias:
valentingk, явно не четеш форума а и няма нужда да превеждаш патента ако можеш да четеш схеми. Този патент не е устройство за свободна енергия а древен прототип на dc ac преобразувател(UPS) при това с огромни загуби на енергия. И чети форума преди да повтаряш вече многократно коментирани неща, че даже и да внасяш конспиративни елементи. Чудя се кой ще ти изключи главния бушон заради някакъв патент който има милиони преводи и копия в нета и при това още никой не е получил СЕ от него.

krasias:
Да locco, за тази конструкция е само МЕЧТА ама не и реалност.......

Bat_Vanko:
Здравей  Иван БГ,

--- Цитат на: Иван БГ в Октомври 09, 2017, 06:37:23 pm ---Така че на тази тема можем да си говорим колкото си искаш.

--- Край на цитат ---
безмислено е, защото си говорим на различни езици...
Говориш за ъглов момент и го измерваш в ъглови единици (градуси, минути, секунди). Между "ъглов момент" и "ъгъл" общото е само прилагателното "ъглов" иначе са две абсолютно различни величини. Ъглов момент е произведението между периферна сила и разстояние до центъра на въртене и се измерва в "N.m" (нютон по метър), т.е. има характеристиките на сила. Докато "ъгъл" е величината на завъртане на една точка спрямо даден център на въртене. Измерва се в радиани, градуси, минути и секунди, т.е. има характеристиките на преместване. Такова неразбиране на основните понятия или тяхното съзнателно незачитане не дава основа за разговори. Това е все едно да те попитам каква е мощността на твоята кола и ти да ми отговориш "6000 об/мин".

Иван БГ:
Здравей Бат_Ванко,
точно така, безсмисленно е. Преди да започнеш да поучаваш, погледни какво са написали хората. В пост 347 стр. фотус 2 и 3 е записана резултантните сумарни килограми, и на колко сантиметра от оста са тази стоиности В единият случай е на 35 см. от оста, а на другата страница е на 40 см. от оста. Разгледай ги хубаво!!!И тогава пиши.
Така че слагам точка на твоите постове, защото се въртим в кръг.
Аз вече съм писал...."Движението в кръг, не е движение. Движението на кръга е движение!" Това е!!!
Бъди!
Иван

Bat_Vanko:
   Здравей Иван БГ, можеш да бъдеш сигурен че съм ги прегледал много добре тези фотуси (трудно е да се нарекат таблици). Те са достатъчно неразбрано написани, и дори съм сигурен че три години след публикацията и ти не можеш да се ориентираш кое какво е. Мериш нещо, пишеш нещо, но кое какво е може би само ти си знаеш. Нито картинка на измерителната схема има, нито някаква по добре онагледена таблица. Но както и да е, явно при тебе е принцип да заливаш читателите с неразбираеми картинки на отделните детайли. Всички разбрахме че си хвърлил едни пари по стругари и фрезисти да ти ги направят качествено...
   До колкото разбирам от описанието към пост 347 ти се впечатляваш от голямата разлика между силите на влизане и излизане. Е ако си беше направил труда да погледнеш таблиците които аз съм публикувал, щеше да видиш че е много често срещано съотношението от 200 %. Дори съм достигал до 400% във варианта с екраниране на магнитите. Но ротация няма по простата причина, че по-голямата сила действа по-кратко и има баланс на работата.
   В крайна сметка важното е да разбереш какво става и как трябва да стане. И когато публикуваш нещо направи го да бъде разбираемо за останалите, иначе какъв е смисъла, само да се похвалиш ли???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия