Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (159/232) > >>

Аtos:
Векторе, няма други двама члена на форума, чийто рейтинг надвишава броя на постовете им и при това - пишейки 99% в ЕДНА - единствена тема!
Малко на водевил заприличва всичко и вече не се разбира кое е сериозна мисъл и кое - фарс!

Относно този пост (съвсем сериозно):

--- Цитат на: Иван БГ в Ноември 13, 2017, 12:42:04 pm ---Здравейте.
много често във форума се споменава за КПД, мен са ме питвали също, но аз и до сега не мога да отговоря логично на този въпрос.
КПД е процент от нещо! Какво е това нещо?
- Дали това е цената която сме дали за преобразуване на едни феро, или нео материали в магнити?
- Или е силата която се образува от общия брои магнити с техните килограми, които са включени в една конструкция
- Или е броя на тактовете участващи в един оборот, (всеки такт се състои от два копланарни и противоположни вектора, ляв и десен)
- Или от нещо друго?
КПД ЩО Е ТО?

--- Край на цитат ---

Наистина, няма как да се определи някакво КПД в евентуален магнитен двигател, понеже единствената енергия, която би била вкарана е тази за намагнитване на самите магнити! В този смисъл, Иван е абсолютно прав! Все едно да питам - колко е КПД-то на бензина?
Всичко това, ако допуснем хипотетично наличието на работещ двигател, разбира се! Сами виждате, че логиката е едно, а практиката - друго, да не ги смесваме!
И...примерът на Радико с платноходката не издържа! Ако сглобиш една перка, тя ще се завърти (при наличието на непрекъснат вятър) и ще се върти, докато се разпадне-факт!
И Мишо е напълно прав тук:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 13, 2017, 04:47:33 pm ---Не разбирам кога ще се проумее че изцяло магнитен двигател е химера! Веднъж писах, в мига на сглобяване такъв двигател трябва да започне да се върти, докато нещо се скапе.

--- Край на цитат ---

Радико:

--- Цитат ---ко сглобиш една перка, тя ще се завърти (при наличието на непрекъснат вятър) и ще се върти, докато се разпадне-факт!
И Мишо е напълно прав тук:
--- Край на цитат ---
atos Примера със перката още по красноречиво показва колко не е прав Мишо. Защо ли?
Защото ако перката е с регулируем ъгъл на атака на лопатке, така както са цъвременните големи ветрогенератори или перките на хеликоптерите какво става. При непроменящ се константен вятър изменщйки ъгъла ще можеш да намалиш оборотите на перката отмаксимум  до нула и ако продължиш да завътраш лопатките около оста им перката ще тръгне да се върти в обратна посока. А ако лоптките са четно число "става и с нечетно но е по сложно"  и ги нстроиш половината да бутат наляво половината надясно перката ще стои стабилно закотвена на едно място като стъпков двигател в режим на задържане.
Е ТЕ ТОЧНО ТУКА Е ЗАЕКА  но май в този форум няма човек който да го види, камо ли да го застреля.

kingstong:
Може би някои ще ми се разсърдят, но отвсякъде има какво да се кастри!

Първо - маг. турбина е възможна.

Второ - Всеки допуска грешки, дори и този, който отговаря за тях.

Трето, пето и т.н., няма да влизам в задръстване и полемика, понеже това не е мероприятието на форума.

Ако някой, дали Иван или Драган има нещо, то той не е длъжен на никого!

Относно рейтинга, това е измислено от службите за конфронтация на потребителите, справка - руските форуми.

Дали Иван бг и вектор са баджанаци, това е техен проблем...
оставете ги на мира да си се обожават, нека Любовта победи!

п.п. запетайка се слага непосредствено след думата, после има интервал!

dymelsoft, аватара ти е грешен м/у другото! Запетайката не е на мястото си ;)

dymelsoft:
kingstong, благодаря за забележката. Прав си, особено за "службите"... ;)

kingstong:

--- Цитат на: dymelsoft в Ноември 15, 2017, 11:47:37 am ---kingstong, благодаря за забележката. Прав си..

--- Край на цитат ---
Ами като ми благодариш и съм прав, защо не ми се вдига рейтинта?

п.п. явно не сме баджанаци ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия