Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Bat_Vanko:
Няма съмнение, че едно нещо ако не се прави прецизно, то ще стане. Но специално при магнитните двигатели има един закон наречен "Принцип на Суперпозицията". Той гласи следното: ако имаме една съвкупност от магнити, то всеки два от тях си взаимодействат така все едно че останалите ги няма. Няма промяна на полето, няма изтегляне. Полето на всеки магнит си съществува самостоятелно и това че ние го представяме като сума от това на всички магнити е вярно само от гледна точка на интензитета. Съотнесено към магнитните двигатели може да се изведе следният извод: ако от цялата група магнити нямаме поне една двойка, която да създава полезна работа, то цялата конструкция е неработеща. Това правило с пълна сила важи за конструкции с неизменна конфигурация на магнитите. За V-gate не мога нищо да твърдя, но там Иван БГ каза, че ротация нямало... Един неработещ принцип колкото и прецизно да го изработиш той си остава неработещ.
merlinbg:
За V-gate съм сигурен, че не работи, защото лично съм го пробвал. Нареждал съм магнитите в няколко варианта и резултата е винаги един и същ (няма завъртане). Много ми се иска да има работещ магнитен двигател, но вече съм настроен скептично. Пробвал съм и други варианти на магнитни двигатели и затова смело мога да заявя, че магнитен двигател изпълнен само с постоянни магнити няма и не може да има.
Радико:
Може може.
На няколко пъти опитвам да кажа как точно може, включително и преди малко в чата.
Направил съм експеримент категорично доказващ възможността. Описал съм го някъде по темите на форума. Естествено всичко е затрупано с купчини бълвоч.
Михаил Кузмов:
Това вероятно само ти го можеш! За това, опитай пак с обяснението! Чакам! Щото веднага започвам.
Радико:
Веднага Кузмов
Нямам време за по прецизни чертежи за това драснах тази идейна скица която съм прикрепил по долу. Подчертавам това е идейна скица за да се схване принципа а не чертеж на работеща машина.
Значи магнитите прикачени на лентата която се движи вертикално надолу се притеглят от стационарният магнит или парче желязо. Когато достигнат в максимална близост до него хоризонталната част на другия транспортьор ги избутва настрани от статичния магнит и ги изкачва обратно нагоре. в горната част устройството на транспортьорите е такова, че вторият транспортьор ги изпуска и ги предава отново на първия. Като цяло конструкцията има много недостатъци и кинематиката и не подлжи на коментари защото е само примерна. Важното е да се осъзнае, че оривличащият се вертикално магнит има достатъчно сила за да избута настрани предният дори привличайки се ако предаде енергията си на маховик ще има сила да се самоизбута настрани. Тоест имаме цикъл "залепване отлепване" който е неуравновесен има и остатчна енергия. От тук натаъка сигурно ще има хиляди кинематични схеми които ще работят стига да са спзили принципа посочен по горе. за работоспособността му гарантирам проврил съм я експериментално. Всеки който иска може да я провери отново. не е нужно да се ползват никакви тайнствени енергии просвтления и духовно израстване, това просто работи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия