Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (162/232) > >>

juliang:

--- Цитат на: Радико в Ноември 17, 2017, 12:17:44 pm ---... Важното е да се осъзнае, че оривличащият се вертикално магнит има достатъчно сила за да избута настрани предният...

--- Край на цитат ---
Не, няма тази сила. Силата с която се привлича е точно равна на силата необходима за отлепянето.
А ако говориш че освен привличането там действа и тежестта - в лявата част трябва да вдигаш магнити, така че и оттам си на нула.

Bat_Vanko:
Радико, пропускаш две подробности:
1. По-близката пластина, ако е желязна, ще екранира горната. Така силата която трябва да привлича ще бъде намалена. Ако е магнит, то той също ще пречи на изместването, и реално ще сумира своята сила с основният магнит;
2. Силата на привличане/отблъскване е пропорционална на квадрата на разстоянието. Т.е. ако близката пластина е на разстояние 2 мм от магнита, то следващата ще бъде на 4 мм и ще изпитва сила 4 пъти по-малка от тази, която задържа близката пластина. Кинематично толкова близко разстояние ми се вижда невъзможно за изпълнение, по вероятно е съотношение 3 или 4 пъти, което означава 9 или 16 пъти по-слаба сила.

Аtos:
Да, подобен магнит, в най-долната си точка просто ще "закове" на място всякакво въртене! Там е най-голямата сила, залепва и...всичко свършва ;D
Все едно да се опиташ да тръгнеш на трета скорост с ръчна спирачка...

Иначе, самата идея магнитите да влизат под един ъгъл към "теглителния", а да излизат под друг си струва да се разгледа, нужно е 3D мислене обаче...

Радико:

--- Цитат ---за работоспособността му гарантирам проверил съм я експериментално.
--- Край на цитат ---
Щом казвам, че съм я проверил значи съм я проверил. Какво повече да кажа искате да ме изкарате, че съм го сънувал това ли. Първо го проверете пък после отричайте. Голямата разлика е, че магнита не се отлепя, а се плъзга настрани. Разликата е като между обикновен кран за чешма с кекла и шибърен кран. Кеклата върви срещу водата и преодолява цялата и сила, докато шибъра прерязва водата с много по-малко усилие. Всички други досегашни експерименти описани в нета са на принципа на кеклата. Борят се  с магнитното поле право срещу него, така естествено, че има равновесие. Пак повтарям, установил съм го експериментално с две магнитчета и парче винкел. Всяко от магнитчетата успява да избута другото от винкела. Нали разбрахте, че им разменям местата и експеримента е пак успешен, за да се уверя, че не се дължи на разлика в силата им.

Аtos:
Ок, Радико, направи макет и ще си откриеш пропуските!
Най-малкото - как магнитът от външната страна на "транспортната лента", след лявата ролка магически преминава от ВЪТРЕШНАТА и страна?
Дай Боже да работи, а дано, ма...надали...

С какво да помогнем за макета? Вектор има магнити, друго какво ти трябва, казвай?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия