Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравей az_skeleta,
прощавайте че се бавя, просто съм много натоварен. Работата ми дойде малко в повече, но това си е за моя сметка. Не можах да намеря оригиналните чертежи, но за да ви направя нови имам следните въпроси.
- Кой от чертежите взехте за основа? Този с двете тапи, или с едната тапа?
- Правили ли сте някаква промяна в размерите?
- Каква е вдлъбнатината от външната им страна и какъв е диаметъра на вдлъбнатината?
- Каква лагерна черупка ще използвате и ако може дайте ми размерите (за предпочитане да бъде около 180 мм.) за да синхронизирам с тях дължината на лагерната ос и перката за охлаждане. Ако нещо не обяснявам както трябва обадете се.
Към тези които правят втория модел. До къде сте стигнали? Чакам да знам дали да продължа, или...
Бъдете!!!
Иван
vsl:
Здравеите,
Аз съм си набавил материалите. В момента чакам следващите инструкции. Моля продължи.
Поздрави
sabaka808:
Работи ли това бе братлета? Или само си чешем езиците? Моята турбина не тръгва С 9 статични магнита е и ще тръгне ако я завъртя с двигател. Ако някой има действаш макет да ме покани да го видя ! Ако ще и на другия край на света да е. С този коментар рискувам да стана черната овца но мисля че нямам никаква вина !
az_skeleta:
Здравей!
Капаците са правени по първия чертеж(с двата капака). Диаметъра е Ф40 на нулата. Мислех че там ще са лагерите и затова го направих така, само че съм се лъгал както се видя в последствие. Дълбочината е 5мм. Лагерни тела не съм намерил. чаках някакви чертежи и после щях да търся и да пригаждам ако не намеря каквото трябва. За да не те тормозя с чертежи, ако е възможно пиши какви са лагерите и някакво описание горе долу на сглобяването на роторната част. Ще начертая сглобката и ще пусна чертежи преди да почна да ги изработвам за да кажеш дали всичко е наред. Както направих предния път.
Поздрави!
Иван БГ:
Здравей az_skeleta,
не ме притеснявате с чертежите, предпочитам аз да ги направя, за да оставя "вратата отворена", т.е. ако искате да сложите другите два пръстена да имате възможност да го направите. Въпросите ми бяха за да разбера, дали има промени в размерите. А що се отнася до лагерните черупки, аз вече писах. По принцип аз използвам готови от двигатели, за да ми излиза по-евтино и след това ги обработвам. За този модел съм използвал от двигател за пералня с външен размер 180 мм. Само съм присадил допълнителни конзоли за статора. Вижте по-долу снимките.
Бъди!!!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия