Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте,
никога не съм споменавал за направата на някакво си СЕ, пък и да е СЕ, на мен мие вСЕ тая. И никакви закони не искам да оборвам, защото тези които касаят магнетизма вече го е сторил Ампер. Единственото което исках да поясня е: Споменатият списък от закони в болшинството си касае електромагнетизма, а не магнетизма. Има разлика, може да е малка но я има. КЛЮЧА.
Бъдете!!!
Иван
az_skeleta:
Здравейте!
Снимки на 2те гърбички и ротора. Намерих си и хардове. Утре почвам да ги разглобявам за да видя какво ще излезне отвътре.
Поздрави!
Иван БГ:
Здравей az_skeleta,
нещата изглеждат прекрасно. Поздравления. Извини ме, но чертежите и снимките на останалите детайли към ротора мога да ги публикувам едва в сряда. Извън София съм до 28.01. вече писах за това, но в сряда най-късно след обяд ще публикувам всичко за всички останали детайли. Още веднъж поздравления. Радвам се че отворих тази тема. Дано да е бутилката.
Бъди!!!
Иван
Иван БГ:
Здравей az_skeleta,
прибрах се за малко в София. Публикувам три снимки. Това са лагерните оси, които се свързват с тапите чрез болтове. С централната шпилка и 9-те други, всичко става едно цяло. За лагерни черупки използвам алуминиеви (цам) черупки от двигател за перални, могат да се намерят във вторични суровини, или на битака. Утре, или през седмицата ще ти изпратя чертежите. От едната страна на лагерната ос се слага спирачка, от другата маховик с ремъчна шайба. Тях ще публикувам утре.
Бъди!!!
Иван
Иван БГ:
Здравей az_skeleta,
като допълнение към това което публикувах вчера мога само да добавя, че краищата на двете лагерни оси са пригодени от едната страна за спирачка, а от другата за маховика и ремъчната шайба. Това най-добре ще го разбереш след като публикувам чертежите. Разбира се това са допълнения към модела, но трябва да бъде направено. При настройката на статичните магнити, модела трябва да бъде в покой. Ротора е по-дълъг, но при мен пръстените са три.
Бъди!!!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия