Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте,
след като направите двата стенда и като залепите еднаквите магнити. МАГНИТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕДНОИМЕННИ дали е N срещу N, или S срещу S няма значение но в никакъв случай N срещу S. Когато избутвате ротора вие можете да усетите с ръцете си, че най голямото съпротивление е в момента когато се срещат ръбовете на магнитите, но колкото повече се доближават осите избутващият въртящ момент намалява. Когато осите са една върху друга, въртящият момент е равен на 0 защото cos е=0. От тук нататък трябва само микрон изместване в ляво и диска тръгва да се върти на ляво или обратното. Двете сили са абсолютно еднакви. Трябва по някакъв начин да избегнем това? А-а :P това е във втора точка.
Като какво трябва да се разглежда това взаимодействие и може ли да се сметне тази ситуация?
В случая всеки един магнит представлява два равно противоположни вектора от 180 градуса. А резултатното поле което се образува от двете полета влияе върху въртящият се диск.
Сметнете векторите и вижте къде ще спре въртящият се диск. Долу е схемата.
Бъдете!!!
Иван
Иван БГ:
Здравейте az_skeleta,
най-после намерих време да направя чертежа. Увлякох се с неща дето не ми е работа, но какво да се прави? Човек не може да избяга от мене си. По-долу е оста от която започва монтажа. Разчетете го и ако имате въпроси, аз съм насреща. Да се надявам, че утре ще намеря време за втората ос, за да можете да ги изработите. Понеделник и вторник, вече ви казах предавам обект, но в сряда отново съм на линия.
Вектор и vsl, пробвахте ли магнитите и какъв е резултата? Чакам!
Бъдете!!
Иван
az_skeleta:
Здравей, ИванБГ!
На първо четене имам 2 въпроса:
1. Материала може ли да е алуминий
2. Двуграма колко е?
Поздрави!
Иван БГ:
Здравей az_skeleta,
не. От тук нататък всичко трябва да бъде от неръждаема стомана, дори болтовете. Отново AISI 304, или 316. Болтове има в магазина за крепежни елементи на ъгъла нас ул. Раковска и Сливница. А стоманата От "Интер метал", "Ангел Стоилов 96" Ад и складовете на "КЪРА".
Бъди!
Иван
vsl:
Здравейте,
От моя страна не мога все още да дам мнение защото все още не съм сглобил стенда. Наближава крайният срок за предаване на дипломната ми работа. По тази причина съм оставил на заден план двигателя. По същата причина нямам напредък и по темата с електролизата.
Моля ИванБг продължете с развиването на темата. Въпреки че аз изоставам малко, си взимам бележка и записвам на един word всичките стъпки и инструкции.
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия