Здравейте,
преди да започна с публикуване на резултатите от модела който предложих, за да се направят реплики по него, искам само да ви напомня че това е продължение на експеримента във видеото което публикувах в "Тема за размисъл". Там турбината е дву-тактова с ексцентрик, а тук е три-тактова без ексцентрик. Моите опити в магнетизма (скоро ще направя 17 години) ме накараха да вярвам, че много от нещата който са пишат в дебелите книги за магнетизма в повечето случаи са "стъкмизъм". Вече писах веднъж:...."От една страна са:Фарадей и Максуел.
Проблемът започва още от 1831, когато Фарадей открива електромагнетизма, по-късно Максуел го доказва с уравненията си. Но какво се оказва? От една страна тези уравнения са гениални в областта на електродинамиката, а от друга страна те са абсолютно безпомощни пред странните електромагнитни явления на обкръжаващата ни природа. Даже самият той разбира още тогава, че нещо недостига, че уравненията са непълни и неточни, като кълбовидната мълния например.
От друга страна Ампер:
На основание на получените резултати от опитите си, той излиза с коренно противоположна концепция. Никакво магнитно поле и магнитни силови линии в природата реално не съществуват, това явления се появява благодарение на динамичните свойства на електрическите заряди. Даже той предупреждава: "Ако електродинамиката не се откаже от понятието "магнит", то в бъдеще ни грози голямо теоретическо лутане .
Така е. За век и половина "ПОСВЕТЕНИТЕ" ни набиват канчетата, и не дават патенти. "Магнита не съществува", ако някой си помисли , че го има, той трябва да се пребори с чугунените глави и да докаже, че ТЕ имат връзка с действителността.
Каквото и име да има това явление - било то "магнитното поле", или "електрически заряди" - няма значение. За мен са "ТЕ". "ТЕ"- придвижват стрелката на компаса, значи съществуват! Това е! Трябва да се докаже.
Още от самото начало знам, че с много неща няма да се съгласите с мен, но ви моля само в едно. Нека да не пречим на онези, който искат да експериментират. От друга страна аз не разполагам с много време, на 13.06. аз ще напусна форума. Каквото мога да покажа ще покажа!
Бъдете!!!
Иван