Здравейте,
благодаря за позитивните смислени постове. Отговарям поред!
Vector-
1.тълкуването на механичните свойства на магнита като вид перпето мобиле е грешно. Магнита преди да стане с механични свойства е куп смес. За да се превърне в действащ се вкарва ток т.е. той се намагнитва. Може да се разглежда като вид акумолатор който е превърнал електричеството в механични свойства.
2. Преди време работих по един проект където се налагаше да се използват магнити, започнах да експериментирам, но по-късно ги замених с електромагнити. Резултатите от опитите останаха. Когато предприятието се приватизира новият собственик искаше СВ от всички. Описах всеки проект и стигнах до този с магнитите, но нещо не вървеше, повечето от моите опити противоречаха на описанията в дебелите книги. Напуснах работата и така се роди "НЕЩОТО", което по-късно бастисах.
prp
1. Напълно сте прав в това че съществува ускорение. Това се получава от така нареченото самонамагнитване
Това се получава при синхронните системи. Този момент успях да го избегна с магнитна спирачка която се разтваря при определени обороти. Това си го обяснявам с ефекта на вълнения парцал с който трием стоманата. Не съм се задълбочавал да изследвам повече. prp това че е е извън закона не значи че го няма. Има го! Знам и как се размагнитват и то само като стоят, но това е друга тема.
Теню
Благодаря за позитивизма, правите само една малка грешка, моето участие във форума не е зов за помощ. Имам всичко, което ми трябва. Работилници, машини, сътрудници и не на последно място пари, за да си реализирам всека идея, която ми дойде и то сам. Казал съм вече, искам само да спестя време на онези, които искат да тръгнат по този път и да помогна, ако мога.
Бъдете!!!
Иван