Здравей Иван БГ, можеш да бъдеш сигурен че съм ги прегледал много добре тези фотуси (трудно е да се нарекат таблици). Те са достатъчно неразбрано написани, и дори съм сигурен че три години след публикацията и ти не можеш да се ориентираш кое какво е. Мериш нещо, пишеш нещо, но кое какво е може би само ти си знаеш. Нито картинка на измерителната схема има, нито някаква по добре онагледена таблица. Но както и да е, явно при тебе е принцип да заливаш читателите с неразбираеми картинки на отделните детайли. Всички разбрахме че си хвърлил едни пари по стругари и фрезисти да ти ги направят качествено...
До колкото разбирам от описанието към пост 347 ти се впечатляваш от голямата разлика между силите на влизане и излизане. Е ако си беше направил труда да погледнеш таблиците които аз съм публикувал, щеше да видиш че е много често срещано съотношението от 200 %. Дори съм достигал до 400% във варианта с екраниране на магнитите. Но ротация няма по простата причина, че по-голямата сила действа по-кратко и има баланс на работата.
В крайна сметка важното е да разбереш какво става и как трябва да стане. И когато публикуваш нещо направи го да бъде разбираемо за останалите, иначе какъв е смисъла, само да се похвалиш ли???