Здравейте,
върнах се към форума, защото реагирах твърде емоционално на поста на Майстора 52. Явно той желае да измести темата в плоскостта където той се намира. НАУКОПОДОБНИТЕ ПРОСТОТИИ са следните:
Ще взема за база питането на Вектор.
Първо магнитното поле с 3 магнита. Да приемем че ТО ще е статично.
Първи магнит А, оста е залепена на 0 гр. Аз го разглеждам и го смятам като два равно-противоположни вектора. Десен векторот (0 - 60)гр., ляв вектор (0 -300). Като началото и на двата вектора започва от 0 гр., като десният свършва на 60 гр, а левият на 300 гр.
Втори магнит Б, оста е залепена на 120 гр. Аз го разглеждам и го смятам като два равно-противоположни вектора десен векторот (120 - 180)гр., ляв вектор(120 -60) . Като началото на двата вектора започва от 120 гр., и десният свършва на 180 гр, а левият на 60 гр.
Трети магнит В, оста е залепена на 240 гр. Аз го разглеждам и го смятам като два равно-противоположни вектора десен векторот (240 - 300)гр., ляв вектор(240 180) . Като началото на двата вектора започва от 240 гр., и десният свършва на 300 гр, а левият на 180 гр.
Второто магнитното поле с 2 магнита. Да приемем че ТО ще е въртеливо
Първи магнит А, оста е залепена на 0 гр. Аз го определям и го смятам като два равно-противоположни вектора. Десен векторот (0 - 90)гр., ляв вектор (0 -270). Като началото и на двата вектора започва от 0 гр., като десният свършва на 90 гр, а левият на 270 гр.
Втори магнит Б, оста е залепена на 180 гр. Аз го определям и го смятам като два равно-противоположни вектора десен векторот (180 - 270)гр., ляв вектор(180 - 90). Като началото на двата вектора започва от 180 гр., и десният свършва на 270 гр, а левият на 90 гр.
От тук нататък нещата се смятат като СКАЛАР. За да разберете правотата на тези НАУКОПОДОБНИ ПРОСТОТИИ иместете с 1 гр. някой от магнитете на въртящото се поле, какво ти 1 гр., с 30 секунди и вижте каква е промяната, но преди да направите опита първо сметнете, за да видите къде ще спре, а пък случайно ако получите "0", значи имате въртяща се турбина, защото полетата отговарят на първата аксиома на механиката. Ако пък имате две "0".....това е друга тема!
Бъдете,
Иван