Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Разработките на CLaNZeRS
Maistora52:
Бат Мишо, казваш че:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 10, 2013, 09:50:15 pm --- Имам още идеи за които са ми нужни други конструкции магнити !
--- Край на цитат ---
- а до момента аз съм разработвал поне 10 различни една от друга конструкции, като имам идеи за още... Само кажи каква конструкция е нужна, да видим дали ми е по силите.
Михаил Кузмов:
По долу пускам днешен експеримент на клип ! Днес размишлявах в/у цилиндричен магнит вътре в бобината ! Магнита е намагнитен перпендикулярно на оста ! Т.е. едната половина е S другата N ! При реверсиране на полето на бобината реших че независимо ориентацията на полето на бобината магнита ще си остане неподвижен вътре ? Защо ? В единия случай N/S си съвпадат и следва да имат усилието да "смачкат" магнита навътре ! В другия случай N/S са противоположни и следва да имат усилие да "разпънат" магнита ! Обаче някакво 6то чувство ми подсказва че може и да не е така ! Значи само експеримента ще покаже !
mi68:
Здравейте,
Проблемът е, че магнитното поле се превръща в торсионно (спиново), а то как влияе е слабо е проучено. Тук може се подходи математически и логически с други опити в електротехниката.
Проведох няколко опита спиновото поле дали образува електростатично? Лошата материална база се оказа проблемна, измерванията са на кантар.
За това предлагам колегата Кузмов да се включи в измерванията.
Идеята е проста, когато се движи ток (заряд) имаме и ток на разместване. Ако токовете са срещуположни и еднакви по големина то линейното придвижване се унищожава и остава само въртящата се съставка във вид на спиново поле. При спиново поле няма линейно преместване т.е не е вихрово и за дължина на вълната не може се говори, а само обороти или ъглова честота.
Това лесно се постига с магнити, два еднакви магнита се допират с едноименни полюси. Имаме механично отблъскване. Проблемът е, че магнитите стареят много бързо, защото магнитното поле се превръща в торсионно. Проблемът се решава просто като се сменят магнитите или се намагнитват отново.
Друго решение е два електромагнита. Тук също имаме известни проблени. Двата електромагнити са противоположно навити, спиновото поле е по-добре изразено, когато електромагнитите са на по-близко разстояние, но индуктивността спада заради бифилярният ефект. С разстоянието между двата електромагнита ще се настройва спиновото поле без да се пипат други параметри. В тази насока трябва се проведат някой опити така, че от 10 конструкции да се сведат до 2-3, а сега отивам да правя измервания.
Радико:
--- Цитат --- Защо ? В единия случай N/S си съвпадат и следва да имат усилието да "смачкат" магнита навътре ! В другия случай N/S са противоположни и следва да имат усилие да "разпънат" магнита
--- Край на цитат ---
Така би било само в идеалния случай "математически погледнато", обаче като отчетем факта, че магнитното поле е ужасно хлъзгаво, пъргаво и изменчиво. освен това силата му се променя с квадрата на разстоянието то, дори и с 1 микрон да не си центрирал магнита хлъзгавите полета ще тръгнат да се наместват нанякъде и ще го изхвърлят на другаде.
mi68:
Здравейте,
Проведох експеримента и ме хвърли в музиката. Токът на разместване прехвърли мощност, тока на проводимост не успя. Тъй като тока на разместване го получавам като прекъсвам единият проводник и входната мощност клони към нула. Честотата се движи в диапазон 0,8-3кХц. Ползвам телефонен капсул 240ома с диапазон на възпроизвеждане 0,3-3,4кХц.
Идеята на опита е като се пусне ток на проводимост през бобина в коаксиален екран и на единия край на бобината се измери напрежението (радиална енергия, в екрана възникват вихрови токове, не е прекъснат). С цел простота използвах ТВ коаксиален кабел 75 ома с дължина около 40см. В двата края запоих два проводника, усуках ги за малко вълново съпротивление, коаксиалният кабел стана във форма на буквата С. В единият край запоих два проводника, единият към оплетката (ширмовката) другият към средното жило усуках двата проводника и това е изхода. Включих генератора и местех честотата до 2МХц, следя нивото на изхода. Получи се капацитивен ток, с увеличаването на честотата напрежението се качва на изхода. Случайно ми се извади единият кабел и напрежението рязко скочи в изхода.
За да няма антенен ефект включих описаната слушалката на изхода и пускам звукова честота 0,8-3кХц. В слушалката се чува тон при включен един проводник, при включване на двата изчезва, става късо. Трансформатор е коаксиалния кабел.
При прекъснат кабел входната мощност е по-малка, защото токът на проводимост практически е 0, отколкото на изхода в слушалката. Генераторът е професионален и черпи 100 Вт от мрежата, за самозахранване не може да става дума.
Сега ми стана ясна на Тесла мисълта, " в моите системи не предавам енергия" от традиционен тип.
П.П. Тук имаме случай със зареждане на униполярен капацитет на централния електрод на коаксиалния кабел. При това положение се създава S спиново поле, дължина на вълната не важи, видно от опита. Следващият път ще проверя, две бобини (електромагнити) как създават S поле. Ще сравня резултатите да видя кое е по-ефективно?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия