Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Разработките на CLaNZeRS

<< < (25/27) > >>

Михаил Кузмов:
Най вероятно ДА Радико ! Все пак ме дразни мисълта да намеря подходяща бобина с вътрешен диаметър съвпадаща с външния диаметър на магнит ! Или по добре да намеря магнита и по него да правя бобина ! И тук се появява още един вариант ! Бобината да бъде 2 пъти по дълга от магнита !? Тогава единия полюс остава в центъра и кое на къде ще забие ???? Ще стане нещо като магнитна пушка ? Мисля че в ядрено магнитните ускорители принципа прилича по нещо !

Михаил Кузмов:
И още нещо ми се иска да коментирам ! За тези които не са усетили разликите между възможностите на магнитните полета на постоянен магнит и бобина !? Да разгледаме един прост вариант ! Неподвижно закрепени постоянен магнит и бобина (сами за себе си) ! Полето на магнита си стои неподвижно и за да направим нещо ще трябва да въртим пак нещо (бобина, друг магнит, метал и т.н.) около него ! С полето на бобината обаче не е така ! 1. Можем да направим 3 състояния  ! а> S/N  b>N/S  c>няма поле ! 2. С тези 3 състояния можем да направим логика ! Поредица от състояния управлявани от подходяща електроника ! 3. Тези състояния могат да бъдат с различна продължителност по време за да управляват редуващи се процеси ! И кой знае още колко неща които в момента не ми идват на ум ! Какво стои като идея зад тези размишления ? Да предположим че един магнет мотор от постоянни магнити може да даде 1kW мощност ! За да направи това обаче е нужна външна мощност за активиране 0.5 kW ! Ако това се случи какво да си мислим ?

Vector:
"Ако това се случи какво да си мислим ? "
Всъщност ,ако с 0.5 кв. въртим - ротор с 1 кв. /изходна .мощност/ най малкото доказваме че, има СЕ :) ..после модваме с-мата и тя започва да дава още СЕ ,т.е. вече се само-захранва и отделно вземаме някой друг ват   :o ...

Михаил Кузмов:
Искам да бъда откровен или по скоро точен ! За мен термина СЕ означава нещо друго ! СЕ е дадена от "бога" ! Слънцето пече безплатно, вятъра духа безплатно,водата пада безплатно от високо и още много примери ! Друг е въпроса че човечеството лови тази енергия по скъп начин и ние потребителите плащаме солено ! По същество ние консумираме СЕ ! Дори и фосилните изкопаеми са безплатни но докато ги докопаме е доста зор ! В този ред на мисли преобразуването на енергията на създаденият магнит не е СЕ ! Магнитите които ползваме за тази цел се създават, намагнитват и изтощават ! В основата на магнитното поле стои електричеството ! В основата на естествените магнити стой земното магнитно поле ! И пак стигаме до електричеството ! Убеден съм че ако човечеството можеше да забоде по един свръх проводник на северния и южния земни полюси на екватора щеше да черпи огромни количества енергия ! Според вас разработките "Капанадзе" от къде черпят СЕ ????? Аз бих казал , от разлика в потенциали (не е задължително да са на земното поле) ! И да довърша ! Нека наричаме ПММ пребразовател на магнитно поле в механично движение ! После какво ще правим с това механично движени е друг въпрос ! В този смисъл аз не мисля че ползваме енергия дадена от "бога" ! Добавям доста късно ! Правим енергия създадена от нас !

Vector:
За мен СЕ ,е "свободната" идея озарила главата на човек ,в стремежа си той да бъде "свободен,деен,положителен,полезен.." ,А това са си божествени чувства..    8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия