Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Разработките на CLaNZeRS
mi68:
Здравейте,
Свръх проводник може да го отнесем към отворен контур. Пак стигаме до фундамента отворена верига или затворена.
При затворена верига енергията е половината, другата половина е обратна. Имаме действие противодействие, съответно нулева точка.
При отворена верига имаме действие съдействие. Пример за отворена верига е вятър, в локален мащаб е линеен. Имаме платноходка, движеща се по посока на вятъра ( в отделни случай може в различна).
СЕ е космическа електромагнитна Е, гравитационна G и спинова S енергия.
Две или повече отворени или затворени вериги могат да създадат нулева точка, радиален потенциал, примерно трифазен ток.
Две противоположни вериги, могат да спират линейното предвижване и да има само въртене ( спин, центробежна сила), примерно ЕН антена. Съединението прави силата, обратното е разделяй и владей!
Михаил Кузмов:
Бях написал много подробности относно клипа но тъпата машина на форума ми затри всичко от неволна грешка ! Каквото и да се случи gmail ми пази draft и никога не ми похабява труда ! Ако има коментари ще отговоря на всичко ! Това което ще видите е малък напредък ! Мощността с която реализирам работата на ПММ, непрекъснатото движение е 0.8 в. Х 115 mA =0.092 W ! За сега се въздържам от повече коментари ! Нищо повече не съм мерил ! Имам специфична подредба на магнитите ! Ще я усетите в началото ! Заложил съм принципа "бута-дърпа" ! Обяснен при бобините но тук с постоянни магнити не е така ! Има загуба на енергия !
Velektra:
Ами това е! Браво!
Михаил Кузмов, завиждам ти, че имаш време за експерименти.
Ако пазиш подробностите (обясненията) и те не са тайна, качи ги като PDF или DOC файл. Който иска да ги сваля и чете. Не е необходимо пак да ги пишеш.
Vector:
..Нещо такова според мен би било работещо ,като ще е нужен 2ри диск който да е завъртян леко от 1ви/повече работни моменти :D/ ,зацепени двата /звезда/. .. бобината спрямо магнитите сработва с реле ,и е само импулс !/прецизността на релетата е от водещо значение/ 8)
В показания "чертеж" показвам -начина да ползваме бобината с двете и полета което си е важен момент!Полетата обаче съм ги объркал ..
/За 10 мин. на paint,и на 3та биричка-този "чертеж"излезе ;D/
Михаил Кузмов:
За съжаление нищо не запазих ! Нямам нищо записано освен в главата ! Нещата са много пресни и необмислени ! Написах gmail защото там ми е майла и смятам че това е най добрият пощенски сървър ! Като липсват обяснения не сте и разбрали кой знае какво ! Както виждате няма вилки, мотовилки, ексцентрици, гърбици, маховици,рейки и т.н. ! Този принцип се отнася за помощни импулси с бобини ! Само с постоянни магнити с този принцип няма начин да стане ПММ ! Статора представлява двете трупчета на които съм залепил с черната лепенка по един магнит като идентичните полюси сочат нагоре ! Трупчетата са леко отдалечени от магнитите на диска за да не оказват прекалено бутащо или дърпащо въздействие ! Освен това са под нивото на долните магнити на ротора ! Поради гъвкавостта на CD диска и лабилността на конструкцията не съм поставил горно статорно поле ! Ротора е диска където съм поставил диаметрално противоположно двойки магнити които се самоподдържат ! На едната двойка S е нагоре на другата N ! Получава се следното което виждате в началото ! Без външна енергия диска може да направи 1/2 оборот и замръзва на двойката която се привлича от статора ! Отблъскващата двойка е диаметрално противоположна ! Ако засиля диска с ръка инерцията преодолява няколко пъти противопоставящите полета и отблъскващите полета бутат диска ! Да обаче двете сили са равностойни и диска след няколко оборота " замръзва" ! За капак трябва да се преодолее и магнитното поле на моторчето под диска ! Подавам нищожната мощност на моторчето ! Въпреки всичко ротора не тръгва ! Помагам с ръка и започва въртене което няма да спре ако не изключа захранването на моторчето ! Пробвах (не показано на клипа) по висока мощност ! Развиха се високи обороти и започнах през 2 сек. да вкл. и изкл. захранването (импулси) ! Получи се непрекъснато движение ! Това е ! Надявам се с гледане и четене да се разбере ! Този принцип търпи развитие с бобини и ако е рекъл "бог" да стане с малко енергия ще може да се управлява мощен ПММ ! ДАЛИ ??
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия