Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Разработките на CLaNZeRS

<< < (16/27) > >>

valex:
Майсторе,
Една идея:
С кафявото е верига или ремък за синхронизация на двата екцентрични магнита на 180 градуса. При въртенето се получава противоположно увеличение/намаляне на полето срещу централното 'колело' с магнити.

Maistora52:
Valex, актюаторните магнити са разположени така, както и ти ги рисуваш, но движението им трябва да е с отклонение по оста S и N - (както се отклонява Земята - прецесионно - и само двупосочно) - без въртене по тази ос - безсмислено е, защото няма никакъв ефект. Тук ексцентритетът може и да свърши някаква работа, но при някаква друга конструкция и то ако полюсите на магнита са перпендикулярни на показаните от теб. И пак се получава непълно използване на силата на магнита - играе само единият му полюс - този в апогей. Другият, който е в перигей не е ефективен. Трябва и да се търси абсолютно балансиране на тежестта, защото скоростта на въртене ще е в пъти по-висока. Това, че ги свързваш (най-добре е със зъбна предавка с точно определено отношение) е измислено вече, но така отиваме към друга конструкция, която вече съм разработил. Тя е съвсем "друга ракия".
Засега - идеята не става.

Иван Димов:
   Майсторе, ето ти една идея. Главният магнит е вграден в средата на немагнитен цилиндър и при въртенето се получава "прецесията". Прилагам файл.

valex:
Майсторе,
На картинката ти магнита към диска ли се приближава-отдалечава или нагоре-надолу е движението му?

Maistora52:
Иван Д. - ти ме разби - гениален си! Просто нямам думи... Ами така е, който е учил - учил е... аз през цялото време все си драсках по тетрадките...
Няма да обсъждам идеята ти, защото гениалното не се обсъжда, просто се използва...
Да видим, какво ще покаже опитът... Има един проблем в гениалното ти предложение - то не може да е скокообразно, т.е. "щрак" и е S полюс, "щрак" и e N полюс. При въртенето имаме плавна прецесия, т.е. отклонението на оста на магнита вътре в цилиндъра става плавно.
Въпреки това има много сериозен идеен ресурс...
Valex - може и по двата начина, но трябва да уточня предварително, че   
Първият начин е НАКЛАНЯНЕ на магнита КАТО ТОЧКАТА ОКОЛО КОЯТО СЕ НАКЛАНЯ Е В ЦЕНТЪРА МУ - не отдалечаване/приближаване на целия магнит
Виж на снимката.
Втория вариант е движение на този магнит нагоре надолу, но този вариант не е удачен, защото се изразходва много енергия за преместване на масата на магнита. Вече съм го правил този вариант -  не е сполучлива идеята.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия