Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Разработките на CLaNZeRS

<< < (17/27) > >>

valex:
Значи грешно съм разбрал :(
Един по-сложен въртящ се магнит, а може и кръгъл магнит като оста му минава под наклон спрямо плоскостта му.

Maistora52:
Удобството изисква да се използва това, което е налично на пазара... Другото е скъпо, или го няма въобще.
Все пак е интересна идеята ти Valex...
...
Иване Д. - немагнитният цилиндър ще е просто дървен, с отвор в него под съответният наклон. Под въпрос е, как да се съгласуват размерите на дисковете и размерите на зъбните колела - с ремъци и вериги е адски трудно да се избегнат механичните загуби, а с ремъци (без зъби) се губи и центровката. Може само със зъбчати ремъци и зъбни колела.

Velektra:
Майсторе,
както в оная приказка дето един инструктор от града дошъл и събрал бабите и дядовците и започнал да им обяснява как работи двигателя с вътрешно горене. Първи такт - така, втори такт - така ... И накрая попитал: "Стана ли ясно?" Една баба станала и казала: "Всичко ми е ясно бе момче, ама само не разбрах, как върви тая кола без улои (волове)"
Та и на мен всичко ми стана ясно, само не разбрах как смяташ да поддържаш оборотите на диска. Например подаваш на соленоида 50 Hz и как диска ще поддържа 3000 об/мин? Няма ли да се ускорява или забавя въпреки, че движиш актюаторните магнити с 50 Hz?

Maistora52:
Двигателния (магнитния) диск следва зададената от соленоида честота. На половин оборот на диска имам един ход на соленоида. Обратният ход се изпълнява от насрещния соленоид - на 180 градуса от първия.
Точно затова е зора да се изнамери точната простичка (без ОУ и пр. чипове) схема, която да подава импулси с определяна чрез потенциометър честота.

Velektra:
Това означава ли, че като се намали честотата на соленоида, то ще се намали и честотата на двигателния диск? Той нали има инерция, а както казваш, че ще го правиш още по-голям диаметър, инерцията ще е още по-голяма. Как малкия актюаторен магнит ще удържа двигателния диск, който се е завъртял яко. Явно не мога да разбера идеята или изпускам нещо важно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия